Liverpool met de schrik vrij, indrukwekkende mijlpaal voor Salah

Liverpool heeft zich hersteld van de nederlagen tegen Watford en Chelsea. De ploeg van Jürgen Klopp was op het eigen Anfield te sterk voor AFC Bournemouth, dat nog wel brutaal op voorsprong kwam.

Liverpool
Liverpool
2 - 1
AFC Bournemouth

De laatste weken kwam er zand in de motor van Liverpool, dat met zevenmijlslaarzen op weg is naar de eerste landstitel sinds 1990. Van de laatste vier duels in alle competities werden er echter drie verloren. In de Champions League bij Atlético Madrid (1-0), in de Premier League bij Watford (3-0) en in het toernooi om de FA Cup tegen Chelsea (2-0). Op eigen veld is de ploeg van Klopp echter al sinds 23 april 2017 ongeslagen in competitieverband.

Zaterdag kwam AFC Bournemouth, waar Nathan Aké de hele wedstrijd speelde, op bezoek en de nummer achttien van de Premier League kwam in de negende minuut brutaal op voorsprong. Callum Wilson tikte van dichtbij een voorzet van Jefferson Lerma binnen nadat hij in de opbouw een overtreding leek te maken op Joe Gomez, maar de scheidsrechter en de VAR keurden het doelpunt goed. Opnieuw een tegenvaller voor Liverpool, maar nog voor rust was de schade gerepareerd.

Daarbij kreeg de koploper hulp van de bezoekers, want in de 25ste minuut verspeelde de kort daarvoor ingevallen Jack Simpson de bal knullig aan Sadio Mané en die stelde Mohamed Salah in staat de stand gelijk te trekken. De aanvaller uit Egypte speelde tegen Bournemouth zijn honderdste Premier League-wedstrijd namens Liverpool en hij scoorde daarin liefst zeventig keer. In de clubhistorie kan niemand aan die cijfers tippen.

Ook aan de 2-1 in de 33ste minuut ging een grote fout van Bournemouth vooraf. Virgil van Dijk, die net als Georginio Wijnaldum een basisplaats had, veroverde de bal na goed drukzetten en stuurde Mané weg en de Senegalees rondde koel af. In de tweede helft was Mané ook dicht bij de 3-1, maar zijn schot belandde tegen de lat. Ook na rust was Liverpool de bovenliggende partij, maar met de onrustige Adrián in doel als vervanger van de geblesseerde Alisson kregen ook de bezoekers kansen.

Het was aan James Milner te danken dat Bournemouth na iets meer dan een uur niet op 2-2 kwam. Ryan Fraser schoot de bal over de uitkomende Adrián heen, maar Milner haalde de bal net voor de doellijn weg. Het bleef tot het laatste fluitsignaal spannend op Anfield, maar Liverpool trok de overwinning over de streep. Daardoor is de club weer een wedstrijd dichter bij het kampioenschap. De voorsprong op Manchester City bedraagt 25 punten, maar de nummer twee speelde wel twee wedstrijden minder dan The Reds.

Woensdag wacht Liverpool het thuisduel met Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League. De heenwedstrijd drie weken geleden in Spanje werd met 1-0 verloren, waardoor de titelverdediger over vier dagen nog vol aan de bak moet om de laatste acht van het kampioenenbal te bereiken.