Liverpool met de hakken over de sloot langs taai Sheffield United

Met pijn en moeite heeft Liverpool zaterdag gewonnen van Sheffield United. De club die tot zaterdag pas één punt had verzameld in de Premier League bleek een taaie tegenstander voor de formatie van manager Jürgen Klopp.

Liverpool
Liverpool
2 - 1
Sheffield United

Liverpool won afgelopen woensdag bij de start van de groepsfase van de Champions League nog met 1-0 van Ajax, maar dat was pas de eerste zege van de maand. Eerder schakelde Arsenal de ploeg uit in het League Cup-toernooi, zorgde Aston Villa voor een enorme opdoffer in de competitie (7-2) en eindigde de Merseyside derby tegen Everton in 2-2. Met andere woorden: de kampioen van Engeland verkeert nog niet in topvorm en raakte een week geleden ook nog aanvoerder Virgil van Dijk kwijt met een zware knieblessure.

Ook tegen Sheffield United ging het niet vanzelf voor de ploeg van Klopp, waar Georginio Wijnaldum in de basis stond en Alisson terugkeerde onder de lat. De stuntploeg van vorig seizoen had pas één punt verzameld, maar liet zich allesbehalve makkelijk verslaan op Anfield. Na een vroege kans voor Sadio Mané ging de bal al na twaalf minuten op de stip voor de bezoekers. Fabinho beging een overtreding op Oliver McBurnie en de VAR moest een antwoord geven op de vraag of die overtreding binnen of buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Het bleek er net binnen, waardoor Sander Berge mocht aanleggen en de score opende: 0-1.

Sheffield groef zich daarna niet in, maar kreeg via McBurnie en Ben Osborn zelfs kansen op meer. Pas vlak voor rust liet Liverpool zich gelden. Eerst had doelman Aaron Ramsdale nog een antwoord op een kopbal van Mané na een voorzet van Jordan Henderson, maar van dichtbij was de keeper kansloos op de rebound van Roberto Firmino. Zo viel toch de gelijkmaker en gingen beide ploegen bij een 1-1 stand rusten.

In de tweede helft maakte Liverpool korte metten met Sheffield. Mohamed Salah schoot de bal eerst nog over het doel en leek na een klein uur toch te scoren, maar die goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. De thuisploeg hoefde niet lang te treuren, want drie minuten later lag de bal er alsnog in. Mané ging zijn tegenstander voorbij en gaf voor op Diogo Jota, die met een rake kopbal in de rechterhoek voor 2-1 zorgde. Sheffield kwam daarna via invaller David McGoldrick nog tot een goede kans, terwijl Salah aan de andere kant de paal raakte na een pass van Wijnaldum. Het bleef bij 2-1.

Liverpool gaat in ieder geval voor even gedeeld aan kop in de Premier League met dertien punten uit zes wedstrijden. Everton staat op dertien punten uit vijf duels en komt zondag in actie tegen Southampton. Aston Villa staat op de derde plek met twaalf punten uit vijf wedstrijden.