Liverpool laat voormalig recordaankoop nu transfervrij gaan

Reacties

Liverpool neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Roberto Firmino, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain en Naby Keïta. De vier wisselspelers beschikken over aflopende contracten en gaan de club transfervrij verlaten. Zeker in het geval van Keïta is dat toch behoorlijk pijnlijk.

Liverpool laat voormalig recordaankoop nu transfervrij gaan
© Pro Shots

Liverpool ging in de zomer van 2017 erg ver voor de komst van Keïta en legde een transfersom van zo'n zestig miljoen euro op tafel. De middenvelder kwam vervolgens een jaar later over van RB Leipzig. Op het moment dat Liverpool en Leipzig een akkoord bereikten over de transfervoorwaarden, was Keïta de duurste aankoop uit de geschiedenis van de Engelsen. Dat record brak Liverpool een halfjaar later overigens voor Virgil van Dijk.

De hooggespannen verwachtingen die de forse transfersom met zich meebrachten, kon Keïta nooit volledig waarmaken. De vijftigvoudig international van Guinee speelde in vijf jaar tijd 129 wedstrijden voor Liverpool en moest het vaker dan gewenst doen met een invalbeurt. Dit seizoen kwam Keïta slechts bij acht competitieduels in actie. Na dit seizoen laat hij Anfield achter zich.

Hetzelfde geldt voor Firmino, Milner en Oxlade-Chamberlain. Het vertrek van eerstgenoemde was reeds aangekondigd, terwijl Milner hard op weg lijkt te zijn naar Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.