Liverpool krijgt forse tik van Manchester City

Manchester City heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van Liverpool. De gastheren hadden slechts in de beginfase wat te duchten van de bezoekers die gedecideerd naar een ruime nederlaag gespeeld werden.

Manchester City verwelkomde voor de eerste keer Sjeik Mansour in het stadion. De puissant rijke oliemagnaat investeerde de afgelopen jaren ettelijke miljoenen in de de selectie van The Citizens. Nigel de Jong stond aan de aftrap voor City. Bij Liverpool ontbrak Javier Mascherano die met zijn hoofd bij een transfer naar Barcelona zit. Dirk Kuijt speelde wel, Ryan Babel zat op de bank.

Terwijl City voorzichtig opende en Liverpool enkele kansjes kreeg, was het de thuisploeg die de Sjeik, binnen het kwartier, de eerste goal bracht. Debutant James Milner bereidde voor en Gareth Barry rondde af. Liverpool slaagde na die treffer er niet in om het initiatief te hernemen en mocht niet klagen dat het de rust zonder verdere schade haalde. Joleon Lescott en Adam Johnson misten aardige kansen.

Zeven minuten na rust was het wel raak voor City. Een hoekschop van Johnson vond het hoofd van Micah Richards die de complete defensie van Liverpool de baas is. De kopbal ging recht op Pepe Reina, maar de Spaanse goalie was dermate nerveus doordat Carlos Tévez voor zijn neus stond, dat hij de inzet niet kon keren: 2-0.

City plooide daarna terug en liet Liverpool komen. Steven Gerrard schoot hard op de paal en City-goalie Joe Hart reageerde uitstekend op inzetten van David Ngog en Fernando Torres. De thuisploeg wachtte rustig af en besliste in de 67ste minuut de wedstrijd. Martin Skrtel haalde uitblinker Johnson binnen het strafschopgebied neer. Tévez zette de gegeven strafschop hard en zuiver in een doelpunt om.

De ingevallen Babel, voor de praktisch onzichtbare Fernando Torres, kreeg de ondankbare taak om nog wat aan de score te veranderen. De Nederlandse buitenspeler was met zijn eerste actie direct dreigend, maar zag zijn vlammende schot gekeerd door de prima keepende Hart. Het was het laatste wapenfeit van de bezoekers dat na twee wedstrijden slechts een punt heeft.