Liverpool koploper na mager gelijkspel

Liverpool nam zaterdagmiddag de koppositie in het Premiership over van Leeds United. Maar de ploeg van assistent-coach Phil Thompson verspeelde wel twee punten bij Blackburn Rovers.

Het duel op Ewood Park was een matige vertoning. Liverpool leek niet echt gemotiveerd, ook al konden The Reds de koppositie pakken. En thuisploeg Blackburn Rovers speelde behoedzaam, want beducht voor de counters van het op de defensie leunende Liverpool.

Geheel tegen de verhouding in kwam Liverpool toch op voorsprong. Na een half uur spelen, leverde de eerste kans meteen een doelpunt op. Michael Owen bewees ook met zijn hoofd te kunnen scoren, door een voorzet van Steven Gerrard achter de grabbelende doelman Brad Friedel te knikken.

De achterstand was reden voor Blackburn om meer de aanval te zoeken. Met Tugay Kerimoglu als spelbepaler kreeg de thuisploeg via Matt Jansen en David Dunn enkele kansen. Keeper Jurek Dudek hield zijn doel schoon tot de 52ste minuut. Uit een hoekschop schoot Jansen de bal van dichtbij tegen de touwen, voor de verdiende gelijkmaker.

In het slot dat volgde hadden beide ploegen enkele mogelijkheden om alsnog drie punten te pakken. De grootste kans was voor Danny Murphy. De invaller van Liverpool stond in de derde minuut van blessuretijd alleen voor Friedel, maar zijn lob was ver naast.

Door de 1-1 deelt Liverpool de koppositie met Leeds United, maar omdat de ploeg van assistent-coach Thompson een beter doelsaldo heeft, zijn The Reds officieel koploper. Blackburn handhaaft zich in de middenmoot. Het gelijkspel is tevens het bewijs voor coach Graeme Souness dat zijn ploeg niet voor grote ploegen hoeft onder te doen, aangezien ook Manchester United en Arsenal niet verder kwamen dan een gelijkspel tegen Blackburn.