'Liverpool heeft aanvaller pas na WK weer terug'

Reacties

Nieuwe tegenvaller voor Liverpool. The Reds verloren zondag in een spektakelstuk met 3-2 van Arsenal, en zagen ook aanvaller Luis Díaz met een knieblessure uitvallen. Daags na de wedstrijd werd meer duidelijk over de ernst van de kwetsuur: trainer Jürgen Klopp moet de Colombiaan zes tot acht weken missen.

'Liverpool heeft aanvaller pas na WK weer terug'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
3 - 2
Liverpool
Liverpool

Dat meldt The Athletic maandagavond. Concreet betekent die diagnose dat Díaz zijn ploeg niet meer kan helpen tot het clubvoetbal stil komt te liggen in verband met het WK. Een geluk bij een ongeluk voor Díaz: met zijn land plaatste hij zich niet voor het toernooi, dus kan hij zich nu in alle rust voorbereiden op de tweede seizoenshelft met zijn club. Die begint op Tweede Kerstdag.

Voor Klopp is het een zoveelste tegenvaller in een waar rampseizoen tot dusver. Liverpool lijkt al vroeg in het seizoen kansloos voor de landstitel en heeft te maken met een karrevracht aan blessures. Voor de wedstrijd tegen Arsenal kon Klopp niet beschikken over Arthur, Curtis Jones, Naby Keïta, Alex Oxlade-Chamberlain en Andy Robertson.

Naast Díaz is ook Trent Alexander-Arnold voorlopig afwezig. De rechtsback moest in het Emirates Stadium met een enkelblessure afhaken. Klopp toonde zich daar niet optimistisch over, maar over de precieze ernst is nog niets bekend. Het lijkt hoe dan ook uitgesloten dat Alexander-Arnold meedoet in de cruciale wedstrijden van deze week: Rangers-uit in de Champions League en Manchester City-thuis in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.