Liverpool haakt verder af: grote blamage voor duel met Ajax

Het lek blijkt toch nog niet boven bij Liverpool. Jürgen Klopp leek zijn ploeg weer op de rit te hebben met zeges op Rangers, Manchester City en West Ham United, maar zaterdagmiddag volgde weer een grote blamage. Op bezoek bij Nottingham Forest, dat als hekkensluiter het duel inging, incasseerde Liverpool een nederlaag. Het was voor de topclub de laatste wedstrijd voor het weerzien met Ajax in de Champions League.

Nottingham Forest
1 - 0
Liverpool
Liverpool

De nederlaag had Liverpool aan zichzelf te wijten, want de manschappen van Klopp liet in de eerste helft al diverse kansen liggen om de score te openen. Zo verscheen Fábio Carvalho in de negende minuut voor de keeper na een fraaie dieptepass van Harvey Elliott, maar stuitte hij op de knie van doelman Dean Henderson. Uit de daaropvolgende corner kopte Roberto Firmino maar net naast.

Zeven minuten voor de rust ontstond een volgende grote mogelijkheid. Na een indraaiende voorzet James Milner kon Virgil van Dijk de openingstreffer binnenkoppen bij de tweede paal, maar in plaats daarvan wilde hij de bal richting ploeggenoot Firmino knikken aan zijn rechterzijde. Firmino had daar niet op gerekend en dus was de kans verkeken.

Nottingham liet zich voor de rust niet geheel onbetuigd en werd bijvoorbeeld gevaarlijk via Jesse Lingard in een counter, maar over het geheel controleerde Liverpool de wedstrijd. Het probleem voor The Reds was echter dat er zelden een opening werd gevonden. Dat bleef het euvel in de tweede helft. De bezoekers kregen het deksel op de neus in een rebound: voormalig Liverpool-contractspeler Taiwo Awoniyi trof de paal en scoorde in tweede instantie van dichtbij.

Halverwege de tweede helft mocht Liverpool zich gelukkig prijzen dat de 2-0 uitbleef. Cheikhou Kouyaté bereidde een grote kans voor en zag dat Brennan Johnson die niet wist te benutten. Liverpool wist er maar weinig tegenover te stellen. Pas in minuut 85 was de ploeg van Klopp echt dicht bij de gelijkmaker: van dichtbij kopte Trent Alexander-Arnold tegen de alerte Henderson aan. In de blessuretijd slaagde Van Dijk er opnieuw niet in om te scoren uit een kopbal: Henderson redde knap.

Vervolgens tikte hij ook een kopstoot van Mohamed Salah over de lat. Alisson voorkwam even daarvoor aan de overzijde dat Ryan Yates de wedstrijd in het slot gooide en ook de allerlaatste kans was voor Nottingham. In een counter schoot Johnson op de paal, nadat Alisson zijn doel uit was omdat hij bij meerdere standaardsituaties in het vijandelijke strafschopgebied verscheen.