Liverpool geniet van bijzondere band tussen 'gratis' Matip en peperdure Van Dijk

Reacties

De toekomst van Joël Matip ligt bij Liverpool. De kompaan van Virgil van Dijk in het hart van de verdediging van The Reds heeft een nieuw, langdurig contract op Anfield getekend. Zo krijgt hij de kans om zijn band met Van Dijk verder op te bouwen. 

Liverpool geniet van bijzondere band tussen 'gratis' Matip en peperdure Van Dijk
© Pro Shots

De 28-jarige Matip speelt sinds 2016 voor Liverpool, dat de in Duitsland geboren international van Kameroen transfervrij kon overnemen van Schalke 04. De verdediger is dit seizoen een belangrijke basisspeler en kreeg in de afgelopen weken al veel complimenten. Zo noemde Klopp de komst van Matip eind september nog 'een van de beste zaken die de club in de afgelopen jaren heeft gedaan'.

"In een wereld met enorme transfersommen is het ongelooflijk dat we een speler als Joël hebben kunnen vastleggen als gratis speler", zei Klopp. 'Hij is altijd al een enorm talent geweest en speelde als achttienjarige al voor Schalke in de Bundesliga. Ja, hij miste wat consistentie, maar hij is gegroeid als speler. Hij zit nu in een erg goede fase en laten we hopen dat hij daar lang in blijft zitten.'

Joël Matip en Jürgen Klopp kwamen elkaar in Duitsland al tegen. Matip was toen verdediger van Schalke 04, Klopp coach van Borussia Dortmund.
© Pro Shots
Joël Matip en Jürgen Klopp kwamen elkaar in Duitsland al tegen. Matip was toen verdediger van Schalke 04, Klopp coach van Borussia Dortmund.

Matip, die de laatste twee duels van Liverpool voor de interlandbreak miste maar zondag tegen Manchester United waarschijnlijk zijn rentree kan maken, heeft zin in de toekomst bij Liverpool. 'Nu we weten hoe het is om iets te winnen, willen we dat gevoel snel weer hebben', zegt de mandekker, doelend op de gewonnen Champions League van vorig seizoen. In de finale tegen Tottenham Hotspur deed de mandekker van begin tot eind mee.

In het afgelopen seizoen liep Matip een sleutelbeenbreuk op, waarna hij even uit het elftal verdween. Halverwege de maand januari keerde hij terug en ontwikkelde hij een sterke band met Van Dijk, met een transfersom van 84,5 miljoen euro nog altijd de duurste aankoop aller tijden van Liverpool. Zo vormen de peperdure Van Dijk en de spotgoedkope Matip, die Dejan Lovren en Joe Gomez voorbij is in de pikorde, een bijzonder duo.

Volgens Engelse media loopt Matips nieuwe contract bij de koploper van de Premier League tot medio 2024. Matip heeft al 35 Premier League-wedstrijden op rij niet meer verloren; dat is de langste reeks ooit van een speler van Liverpool in deze competitie. Zondag probeert Matip deze reeks zoals gezegd uit te breiden op Old Trafford. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.