Liverpool faalt met Wijnaldum en Van Dijk voor eerste test

Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk hebben hun eerste minuten van het nieuwe seizoen gemaakt. Zij kwamen in het veld tijdens het oefenduel met Borussia Dortmund. De Klopp-derby ging verloren voor de Champions League-winnaar.

Liverpool
Liverpool
2 - 3
Borussia Dortmund

Liverpool-manager Jürgen Klopp maakte natuurlijk furore bij Dortmund, de Duitser noemde de wedstrijd tegen zijn voormalig werkgever de eerste test in de voorbereiding. Die test moest Liverpool aangaan zonder het vaste trio voorin, want Mohamed Salah, Sadio Mané (beiden Afrika Cup) en Roberto Firmino (Copa América) ontbraken nog.

Daarom startte Liverpool ook met een relatief onervaren groep. Wel kregen spelers als Joël Matip, Alex Oxlade-Chamberlain, Fabinho, James Milner en Divock Origi speeltijd vanaf het begin. Het ging al vroeg mis voor Liverpool in de Verenigde Staten, Paco Alcácer maakte al na drie minuten de 0-1. Na de 1-1 van Harry Wilson kwam Dortmund snel weer op voorsprong via Thomas Delaney. Jacob Bruun Larsen tilde de marge naar twee, voordat Rhian Brewster via een penalty de eindstand op 2-3 bepaalde.

Toen Brewster de 2-3 maakte, stonden Van Dijk en Wijnaldum dus in het veld. Zij deden, net als Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson en Andy Robertson, een half uur mee.

Ondanks de nederlaag kon Klopp genoeg positieve dingen melden. 'Dit was een heel erg belangrijke wedstrijd. Het was zwaar voor beide teams, want wat was het warm zeg. Ik heb veel goede dingen gezien en een paar mindere dingen, maar dat is normaal in de voorbereiding op het nieuwe seizoen', aldus de Duitse coach.

Liverpool speelt in de komende week drie oefenwedstrijden. Op 21 juli is Sevilla - met Luuk de Jong - de tegenstander, vervolgens speelt de winnaar van de Champions League tegen het Sporting Portugal van trainer Marcel Keizer (24 juli) en Napoli (28 juli).