Liverpool en Spurs voorkomen FA Cup-blamage na vroege achterstand

Liverpool en Tottenham Hotspur hebben zich zondag verzekerd van de volgende ronde in het toernooi om de FA Cup. Liverpool versloeg op eigen veld Shrewsbury Town, terwijl Tottenham Hotspur zich thuis voorbij Morecambe speelde.

Liverpool
Liverpool
4 - 1
Shrewsbury Town

Liverpool, dat vanwege coronagevallen met een B-elftal aan het duel begon, keek na een klein halfuur tegen een achterstand aan. Shrewsbury-aanvaller Daniel Udoh zette de League One-club op voorsprong door een voorzet vanaf links binnen te glijden. Luttele minuten later hadden de mannen van Jürgen Klopp de schade hersteld.

De zeventienjarige Kaide Gordon maakte de 1-1 op aangeven van rechtsback Conor Bradley. Na voorbereidend werk van Bradley controleerde Gordon de bal om na een geslaagde kap laag en hard raak te schieten. Tien minuten na de gelijkmaker bracht Fabinho The Reds vanaf de stip op voorsprong. Tien minuten voor het einde gooide invaller Roberto Firmino het duel op slot, waarna Fabinho met zijn tweede de eindstand bepaalde.

Tottenham Hotspur
3 - 1
Morecambe
Morecambe

Tottenham Hotspur had op eigen veld een zware kluif aan Morecambe. De club, die eenentwintigste staat in de League One, kwam na een halfuur brutaal op voorsprong. Bij een corner ontdeed Anthony O'Connor zich van Japhet Tanganga, waarna de 29-jarige verdediger de bal met de binnenkant van de voet achter doelman Pierluigi Gollini kreeg.

Tottenham moest tot diep in de tweede helft wachten op gelijkmaker. Deze kwam er via middenvelder Harry Winks: met nog een kwartier te gaan joeg hij een vrije trap vanaf de linker zijlijn in één keer in het doel. Tien minuten na de treffer van Winks zette Lucas Moura Tottenham op voorsprong, waarna Harry Kane aan alle illusies een einde maakte.

West Ham United
2 - 0
Leeds United

In het eigen London Stadium nam West Ham United de leiding tegen Leeds. Nadat Nikola Vlasic zijn actie voor het doel van Illan Meslier zag stranden, sloeg Manuel Lanzini toe. Met een hard schot maakte hij de eerste treffer van het duel. In de extra tijd zorgde West Ham-aanvaller Jarrod Bowen op aangeven van Michail Antonio voor de beslissing.