Lisandro Martínez in veel lijstjes bovenaan: 'De Gea zal blij zijn'

Reacties

Lisandro Martínez kan terugkijken op een sterk optreden voor Manchester United tegen Nottingham Forest. De verdediger werd verkozen tot Man van de Wedstrijd en ontving ook complimenten in de studio van Sky Sports.

Lisandro Martínez in veel lijstjes bovenaan: 'De Gea zal blij zijn'
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 3
Manchester United
Manchester United

Martínez was woensdagavond de speler met de meeste uitverdedigende acties (4), geslaagde tackles (4), balveroveringen (9), succesvolle passes (90) en balcontacten (112) bij United. In de 26ste minuut kopte hij de bal ternauwernood uit het eigen strafschopgebied toen een voorzet van Nottingham voorbijging aan Victor Lindelöf; in minuut zeventig zette hij Emmanuel Dennis van de bal met een ferme tackle, die door enthousiaste United-fans wordt gedeeld op sociale media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij staat met trots te verdedigen', merkte clubicoon Roy Keane op na de wedstrijd. 'Je kunt zijn karakter en zijn gedrevenheid zien op het veld. Hij wil echt verdedigen. Hij is het type persoon dat je aan je zijde wilt hebben in de loopgraven. Hij zal dolblij zijn met de clean sheet.' Voormalig Nottingham Forest-verdediger Michael Dawson vindt dat Martínez soms wat 'onbehouwen oogt en op het randje speelt', maar was lyrisch over zijn gedurfde stijl van verdedigen.

'Hij deinst nergens voor terug. Dat zag je ook aan het doelpunt dat hij maakte tegen Arsenal', doelde hij op de kopbal van Martínez te midden van meerdere bewakers, in de topper van afgelopen zondag. 'Bij Manchester United moet je kunnen voetballen, maar als verdediger is verdedigen je voornaamste taak. Er waren vraagtekens bij zijn statuur, maar hij is een dappere speler die zijn lichaam overal voor gooit. David de Gea zal blij zijn hem voor zich te hebben.'

Ook de kranten zijn positief over het optreden van Martínez. The Sun kent de Argentijn een 7 toe, terwijl de Daily Express en de lokale Manchester Evening News kiezen voor een 8. Zelf wilde Martínez vooral over de collectieve prestatie spreken. 'Ik ben heel blij met ons spel. We speelden heel goed en controleerden de wedstrijd. Na de nederlaag in de vorige wedstrijd moesten we met een reactie komen en dat hebben we gedaan. Als we onze taken uitvoeren, dan houden we ons doel schoon. Toch zijn er veel dingen die nog beter kunnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.