Barcelona heeft zaterdag simpel afgerekend met Eibar. De individuele klasse van Lionel Messi, Luis Suárez en Antoine Griezmann gaf de doorslag.

Eibar
0 - 3
Barcelona
Barcelona

De afgelopen twee jaar kwam Barça op bezoek bij Eibar niet verder dan een zwaarbevochten zege en een gelijkspel. De thuisploeg was ditmaal al vier wedstrijden ongeslagen en begon wederom onbevreesd aan het duel met de Catalaanse grootmacht, waar Samuel Umtiti terugkeerde na slepend blessureleed. Eibar zette Barcelona flink onder druk, maar nam daarmee wel veel risico.

Na enkele gevaarlijke aanvallen van Eibar sloegen de bezoekers juist toe. Griezmann, die nog wat onwennig oogt als linksbuiten naast Messi en Suárez, opende de score. In de veertiende minuut gleed Pablo de Blasis weg bij een dieptepass van Clément Lenglet, waarna Griezmann kon doorlopen en de bal in de korte hoek via binnenkant paal binnenschoot.

Messi was veelvuldig gevaarlijk voor rust, maar het ontbrak nog aan finesse bij de sterspeler. Na een val in het strafschopgebied kreeg hij geen strafschop en even later probeerde Messi doelman Marko Dmitrovic te omspelen, maar die plukte de bal voor zijn voeten weg.

Zo hield Eibar met een 0-1 ruststand hoop, maar die verdween na een uur als sneeuw voor de zon. Barcelona sneed na een inspeelpass van de wederom sterk spelende Frenkie de Jong met korte combinaties door het hart van de defensie. Via Suárez en Griezmann belandde de bal bij Messi, die de 0-2 maakte.

De beslissing viel al in de 66ste minuut. Messi was bij een uitbraak niet zelfzuchtig en tikte de bal opzij naar Suárez, die raak schoot. Daarmee kwam ook de laatste vedette van het supertrio op het scorebord. De Jong ging elf minuten voor tijd naar de kant en Barça speelde de wedstrijd zorgenloos uit.

Barcelona staat door de zege op negentien punten. Real Madrid heeft er een minder en komt deze zaterdagavond in actie op bezoek bij Mallorca.