'Lingard kan gigantisch contract ondertekenen na vertrek bij Man United'

Reacties

Jesse Lingard wil volgende week de knoop doorhakken over zijn sportieve toekomst, zo schrijft The Athletic. De veelzijdige aanvaller heeft volgens de doorgaans goed ingevoerde sportwebsite meerdere aanbiedingen op zak. Een van zijn opties is een zeer lucratief avontuur in Saoedi-Arabië.

'Lingard kan gigantisch contract ondertekenen na vertrek bij Man United'
© Pro Shots

De 29-jarige Lingard, wiens contract bij Manchester United deze zomer afliep, wil het liefst actief blijven in de Premier League. West Ham United, de club waarvoor Lingard in de tweede seizoenshelft van 2020/21 uitkwam op huurbasis, ziet een rentree wel zitten. Ook Everton toonde recentelijk belangstelling voor de 32-voudig international van Engeland. Het Amerikaanse ESPN meldde donderdag dat Wayne Rooney eraan denkt om Lingard, zijn oude ploeggenoot bij Manchester United, naar DC United te halen. 

Toch lonkt ook het grote geld in het Midden-Oosten. In Saoedi-Arabië kan Lingard volgens The Athletic bij een niet nader genoemde club jaarlijks 10 miljoen pond opstrijken, omgerekend 11,8 miljoen euro. In een eerder stadium werden ook Newcastle United en AS Roma in verband gebracht met Lingard. Naar verluidt wil hij voor komende vrijdag een nieuwe club hebben, zodat hij zoveel mogelijk kan meemaken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Lingard sloot zich op zijn zevende aan in de jeugdopleiding van Manchester United. Hij speelde in totaal 232 wedstrijden voor de club en scoorde 35 keer. The Mancunians verhuurden Lingard aan Leicester City, Birmingham City, Brighton & Hove Albion, Derby County en West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.