Limbombe: 'Ik heb aan mijn statistieken kunnen werken'

Reacties

Anthony Limbombe heeft zich na een valse start bij NEC ontpopt tot een van de sterkhouders bij de Nijmegenaren. Tegen Feyenoord (3-1) vertolkte de Belg een hoofdrol.

Limbombe: 'Ik heb aan mijn statistieken kunnen werken'

Limbombe, werd aan het begin van de competitie nog door trainer Ernest Faber aan de kant gehouden wegens transferperikelen. Nadat zijn overgang naar Leeds United was afgeketst, lukte het hem snel om de knop weer om te zetten. Om te laten zien dat hij een van de beste buitenspelers kan worden van de Eredivisie, toonde hij zich destijds ambitieus tegenover Voetbal International.

'Ik heb aan mijn statistieken kunnen werken', blikt hij op de clubsite terug op de wedstrijd tegen Feyenoord. Limbombe werd met een doelpunt (zijn vijfde dit seizoen) en een assist (eveneens zijn vijfde) uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. 'We hebben vandaag goede reclame gemaakt voor het team en de club en ik eigenlijk ook wel voor mezelf.'

Bij zijn treffer (de 2-1) duwde hij vlak voor de doellijn een bal van Navarone Foor binnen. 'Het was echt voor de zekerheid dat ik die bal nog even aanraakte', zegt hij daarover. 'We schakelden allemaal een tandje bij en als je dan de 1-1 maakt, dan zie je dat de balletjes opeens ook goed gaan vallen. Je krijgt dan net een tikkeltje geluk mee en daar hebben we goed van geprofiteerd.'

Mochten clubs zich in de winterstop wederom melden voor Limbombe, dan kan de club een mooie prijs voor hem vragen. Zijn contract loopt nog door tot 2017, waarbij de Nijmegenaren een eenzijdige optie hebben om dat met twee jaar te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.