Lille zet zichzelf voor schut tegen Faeröerse stuntploeg

Reacties

De Faeröerse stuntploeg Kí Klaksvik heeft thuis in de Conference League tegen Lille OSC voor een enorme stunt gezorgd. De nummer zeven uit de Ligue 1 slaagde er niet om te scoren tegen de nietige Faeröers, waardoor de eindstand 0-0 bleef. Teun Koopmeiners en Marten de Roon wonnen met Atalanta Bergamo in de Europa League van Sporting CP.

Lille zet zichzelf voor schut tegen Faeröerse stuntploeg
© Pro Shots
KÍ
0 - 0
Lille
Lille

Op de Faeröer-eilanden had Lille liefst zeventig procent balbezit, maar de Franse ploeg slaagde er niet in om ook maar één keer op doel te schieten. Zelfs in de slotfase hield Klaksvik, die eerder dit seizoen geschiedenis schreef door als eerste Faeröerse ploeg zich te kwalificeren voor een Europees hoofdtoernooi, gemakkelijk stand. 

In de eerste speelronde was Klaksvik ook al dicht bij een stunt: toen boog Slovan Bratislava in eigen huis een 0-1 achterstand pas in de tweede helft om. Datzelfde Bratislava wist ook de tweede wedstrijd in groep A te winnen: uit bij Olimpija Ljubljana werd het 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Europa League

Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
1 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Het Atalanta Bergamo van Marten de Roon en Teun Koopmeiners heeft een knappe zege geboekt uit bij Sporting Lissabon. Met de twee Nederlanders in de basis kwam de Italiaanse club al vroeg op een 0-2 voorsprong door de jonkies Matteo Ruggeri en Giorgio Scavini. Sporting deed in het laatste kwartier nog wat terug via Victor Gyokeres, maar kon verder geen vuist meer maken tegen de stugge Italianen. In Groep D gaat Atalanta foutloos aan de leiding, met zes punten uit twee wedstrijden. 

Aris Limassol
Aris Limassol
2 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Ook interim-manager Steven Davis krijgt Rangers voorlopig niet op de rit. Uit bij Aris Limassol verloor de Schotse topclub donderdagavond kansloos: 2-1. Tegen de club uit Cyprus had Rangers wel de bal, maar niet de kansen. Al na negen minuten keken de Schotten tegen een 1-0 achterstand aan door een goal van Alex Yowan Kevin Moucketout Moussounda. Shavy Warren Babicka maakte in de 59ste minuut de 2-0. De 2-1 van Aballah Sima kwam uiteindelijk veel te laat. Cyriel Dessers en Sam Lammers stonden bij Rangers in de basis.

Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
2 - 1
Sparta Praag
Sparta Praag

Real Betis heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag tegen Rangers twee weken geleden. De Spaanse subtopper won thuis van Sparta Praag, al kostte het veel moeite. Al in de derde minuut kwamen de Tsjechen op voorsprong via Veljko Birmancevic. Binnen zes minuten maakte Assane Diao gelijk na een vreselijke blunder van AZ-huurling Peter Vindahl, waarna de wedstrijd beide kanten op kon vallen. Ook Sparta Praag kreeg namelijk nog een aantal goede kansen. Isco schoot Betis uiteindelijk in de 79ste minuut langs de Tsjechen. In Groep C hebben nu alle teams drie punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier alle uitslagen in de Europa League

Conference League

FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
0 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Na vier gelijke spelen weet Club Brugge weer eens wat winnen is. In het noorden van Noorwegen trokken de Bruggelingen een broodnodige zege over de streep tegen FK Bodø/Glimt: 0-1. Hans Vanaken zette in de twintigste minuut al de eindstand op het scorebord. Bodø/Glimt zette na de tegentreffer wel nog aan, maar kwam kwaliteit tekort om het Brugge nog echt lastig te maken.

Beşiktaş
Beşiktaş
2 - 3
Lugano
Lugano

In dezelfde groep als Club Brugge heeft Besiktas zichzelf voor paal gezet tegen FC Lugano. De Turken kwamen in eigen huis op een 2-0 voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 2-3. De nederlaag van Besiktas werd in de 61ste minuut ingeleid door een rode kaart voor Valentin Rosier. In de 81ste, 86ste en 90ste minuut kwamen de Zwitsers uiteindelijk langszij, waardoor zij nu aan kop gaan in de groep.

Bekijk hier alle uitslagen in de Conference League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.