Lille profiteert niet van misstap PSG, Lyon speelt gelijk

In de Ligue 1 wisten Olympique Lyon en Girondins Bordeaux niet te scoren. AJ Auxerre tegen Lille eindigde ook in een remise. Dariusz Dudka sleepte vijf minuten voor tijd nog een puntje uit het vuur voor de thuisploeg. Toulouse won gemakkelijk van AS Monaco.

AJ Auxerre – OSC Lille 1-1De tegenstander van PSV in de Europa League heeft punten laten liggen op bezoek bij Auxerre. Tien minuten na het eerste fluitsignaal zette Moussa Sow (foto) lijstaanvoerder Lille op prachtige wijze op voorsprong. Een afvallende bal anticipeerde de clubtopscorer met een feilloze omhaal. Lang leek het erop dat Lille de voorsprong op nummer twee Paris Saint-Germain zou vergroten tot een verschil van zeven punten. Vier minuten voor tijd kon Dariusz Dudka zijn ploeg Auxerre toch op gelijke hoogte zetten. De verdediging van Lille stond te slapen waardoor Dudka de bal volledig vrij kon binnenschieten en alsnog een punt voor de thuisploeg pakte.

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 0-0Na twintig minuten loste Michel Bastos het eerste schot van de wedstrijd. Het zorgde voor gevaar maar was, helaas voor de Braziliaan, niet doeltreffend. Lang bleef het toen rustig in Stade de Gerland. Het lukte Les Gones niet om vat te krijgen op de wedstrijd en ook Bordeaux kwam niet tot scoren. Lyon blijft door het gelijkspel op de zesde positie steken. Het verschil met koploper Lille bedraagt nu acht punten. Bordeaux stijgt één positie en bevindt zich nu op de tiende plaats.

Overige uitslagenToulouse - AS Monaco 2-0 Foto: VI Images