Lijfsbehoud Werder Bremen na remise tegen Frankfurt

In de voorlaatste speelronde in de Bundesliga is Werder Bremen verzekerd van lijfsbehoud. De topclub van weleer pakte een punt tegen Eintracht Frankfurt, terwijl Bayern München lange tijd moeite had met degradatiekandidaat FC Augsburg.

Lijfsbehoud Werder Bremen na remise tegen Frankfurt

Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 1-1Werder Bremen is door het gelijkspel van zaterdagmiddag tegen Eintracht Frankfurt verzekerd van lijfsbehoud. De ploeg van trainer Thomas Schaaf opende de score via Kevin de Bruyne, maar zag de bezoekers uiteindelijk wel op gelijke hoogte komen door Srdan Lakic. Daarmee kwam ook deze speelronde geen einde aan de negatieve reeks van Werder Bremen. De remise in eigen huis betekende alweer de twaalfde opeenvolgende competitiewedstrijd zonder overwinning.

Werder speelt het laatste competitieduel met 1. FC Nürnberg om des keizers baard aangezien de andere uitslagen gunstig uitvielen voor de topclub van weleer. Bremen bezet plaats veertien met 34 punten. Frankfurt maakt, ondanks het puntenverlies, nog altijd kans op voorronde Champions League. De achterstand op nummer vier Schalke 04 bedraagt twee punten.

Fortuna Düsseldorf - 1. FC Nürnberg 1-2Fortuna Düsseldorf heeft een pijnlijke nederlaag geleden met het oog op degradatie. Lange tijd stond het team van trainer Norbert Meier op een 1-0 voorsprong, maar in een tijdsbestek van zeven minuten werd dat door 1. FC Nürnberg omgebogen in 1-2.

De thuisploeg kwam op voorsprong dankzij een eigen treffer van Hanno Balitsch, terwijl Robert Mak en Marvin Plattenhardt het duel in het voordeel van Nürnberg beslisten.

Door de nederlaag moeten Die Fortunen op de laatste speeldag strijden tegen directe degradatie. Düsseldorf bezet de vijftiende plaats met dertig punten. Achtervolger FC Augsburg staat op plaats zestien met hetzelfde aantal punten, terwijl de nummer zeventien TSG Hoffenheim volgt op twee punten.

Bayern München – FC Augsburg 3-0 FC Augsburg leek af te stevenen op een punt tegen landskampioen Bayern München. Tot twintig minuten voor tijd stond de brilstand op het bord in de Allianz Arena, maar Thomas Müller, Xherdan Shaqiri en Luiz Gustavo bezorgden de Champions League-finalist uiteindelijk de 28ste overwinning van het seizoen.

FC Augsburg bivakkeert nu op plaats zestien, de positie die recht geeft op deelname aan de play-offs tegen degradatie. De ploeg van trainer Markus Weinzierl moet in de laatste speelronde nog volop strijden tegen directe degradatie.

Bayern München, met Arjen Robben in de basis, had zich eerder al gekroond tot landskampioen en staat door de winst op liefst 88 punten. Na de wedstrijd werd de kampioensschaal uitgereikt aan aanvoerder Philipp Lahm.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen