Liefst zeven clubs vertegenwoordigd in Elftal van de Week

Reacties

Na een bewogen voetbalweekend was het dringen voor een plekje in VI's Elftal van de Week. In de tiende speelronde zijn er liefst zeven clubs die minstens een speler leveren.

Liefst zeven clubs vertegenwoordigd in Elftal van de Week
© Pro Shots

PSV is hofleverancier van het elftal met drie spelers. De Eindhovenaren wonnen een veelbesproken kraker tegen Ajax met 5-2. Ismael Saibari (7,5), Luuk de Jong (7,5) en Speler van de Week Hirving Lozano (9) veroverden een plek in het Elftal van de Week. Lozano maakte een hattrick en ook Saibari en De Jong kwamen tot scoren tegen Ajax.

Naast Lozano en De Jong is er in de aanval plek voor Younes Namli (7), die PEC Zwolle vrijdag op voorsprong zette op bezoek bij Vitesse. De Arnhemmers gaven daarna weinig meer weg en dat was mede te danken aan verdedigers Ramon Hendriks en Dominik Oroz, die allebei een 7 kregen en het Elftal van de Week haalden. Vitesse pakte uiteindelijk nog een punt tegen PEC (1-1).

De defensie wordt gecompleteerd door spelers van FC Volendam en Almere City FC. Benaissa Benamar (7,5) bracht Volendam op gelijke hoogte tegen Excelsior en leidde zo de comeback van zijn ploeg in. Bij Almere was het Manel Royo (7) die een sterke wedstrijd speelde en er mede voor zorgde dat de formatie van Alex Pastoor een punt pakte tegen Go Ahead Eagles (0-0).

Op het middenveld staat Luuk Brouwers (8), die een grote rol had in de zege van SC Heerenveen op Heracles Almelo (3-0). Brouwers scoorde twee keer. Michal Sadílek was belangrijk voor FC Twente in het duel met Feyenoord en noteerde een 7,5 voor zijn optreden. Hij wordt in het elftal vergezeld door keeper Lars Unnerstall (8) en trainer Joseph Oosting (8).

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 10

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.