Lewandowski komt Bayern tegen in Poule des Doods met Oranje-tint

Reacties

De loting voor de groepsfase van de Champions League heeft donderdagavond een aantal interessante affiches opgeleverd. Zo stuit Robert Lewandowski met Barcelona in Groep C op zijn oude werkgever Bayern München.

Lewandowski komt Bayern tegen in Poule des Doods met Oranje-tint
© Pro Shots

Het vertrek van Lewandowski bij Bayern maakte deze zomer veel los. Na een lange transfersoap kreeg de Poolse spits uiteindelijk zijn zin en stapte hij over naar Camp Nou. Nu stuit hij met Barcelona meteen op zijn oude club Bayern. Vorig seizoen troffen de clubs elkaar ook, toen won Bayern beide duels met 3-0.

Met verder het Internazionale van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij en Viktoria Plzen is Groep C de Poule des Doods van deze CL-editie. En het is er eentje met een Oranje-tintje. Bij Bayern en Barça spelen met Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Memphis Depay (nog wel) ook internationals.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een andere pikante ontmoeting is die tussen Manchester City en Borussia Dortmund in Groep G: Erling Haaland treft zijn oude werkgever. In Groep H moet het Benfica van Roger Schmidt het opnemen tegen Paris Saint-Germain en Juventus, titelhouder Real Madrid stuit op RB Leipzig, Shakhtar Donetsk en Celtic. 

De groepsfase van de Champions League begint op 6 en 7 september en wordt in razend tempo voltooid vanwege het WK in Qatar dat op 20 november start. De laatste speelronde staat al op het programma op 1 en 2 november, normaal gesproken is de poulefase van het miljardenbal pas ten einde in december.

de volledige champions league-loting

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.