Leverkusen winkelt in Nederland bij jeugd van Ajax, Feyenoord en Go Ahead

Reacties

Bayer Leverkusen heeft een flinke slag geslagen op de Nederlandse transfermarkt. De Duitse club heeft drie jeugdspelers aan de opleiding toegevoegd, ze komen van Ajax, Feyenoord en Go Ahead Eagles.

Leverkusen winkelt in Nederland bij jeugd van Ajax, Feyenoord en Go Ahead
© Pro Shots

Ajax raakt doelman Roy Steur kwijt, die bij Ajax Onder-17 actief was. Zijn zaakwaarnemer Juul Heldens is verguld met de deal. 'De club heeft er veel aan gedaan om hem binnen te halen. Hij start in de Onder-19 en als hij zich goed ontwikkelt krijgt hij op termijn de kans om met het eerste elftal mee te trainen. Daar spreekt ontzettend veel vertrouwen uit', stelt hij in gesprek met VI.

Ook Feyenoord raakt dus een speler kwijt, met een bekende achternaam. Jordan Zirkzee volgt min of meer het voorbeeld van zijn oudere broer Joshua Zirkzee (20). Laatstgenoemde verliet Feyenoord in 2017 als tiener voor Bayern München. De jonge Zirkzee staat te boek als een veelbelovend talent uit de Feyenoord-opleiding en hij is ook in Duitsland opgevallen. De aanvallende middenvelder maakte vorig seizoen nog deel uit van Feyenoord Onder-17.

Go Ahead Eagles kan niet anders dan Abdul Sesay uitzwaaien. De club had de aanvaller met roots in Sierra Leone nog maar pas geleden aan de jeugdopleiding toegevoegd, hij kwam deze zomer over van Vitesse. Bayer Leverkusen meldt op de website dat Sesay is overgenomen van Vitesse, maar Sesay leek het seizoen eerst toch echt te beginnen in Deventer.

Deze overstappen sluiten aan op de trend dat steeds meer Nederlandse spelers al op jonge leeftijd voor hun kans in Duitsland gaan. Bij Bayer Leverkusen staan na het ontslag van Peter Bosz nog wel veel Nederlanders onder contract. Daley Sinkgraven speelt sinds 2019 voor de Duitse subtopper en Bayer Leverkusen versterkte zich vorig seizoen met Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.