Leverkusen met grote cijfers langs Metalist Kharkiv

Bayer Leverkusen staat met een been in de volgende Europa League-ronde. Op bezoek bij Metalist Kharkiv wonnen de Duitsers met grote cijfers: 0-4.

Via Eren Derdiyok kwam de ploeg van trainer Jupp Heynckes al na twintig minuten spelen op voorsprong. Nadien kwam Leverkusen niet echt meer in gevaar. Halverwege de tweede helft verdubbelde Gonzalo Castro de score.

Kort voor tijd hielp Sidney Sam de Duitsers helemaal in een zetel door nog twee keer raak te schieten en de eindstand op 0-4 te bepalen. Daardoor lijkt de terugwedstrijd een formaliteit en kan Leverkusen alvast voorzichtig kijken naar de volgende ronde, waarin de tegenstander komt uit het tweeluik tussen Napoli en Villarreal. Foto: VI Images