Letsch boos op Vitesse ondanks clubrecord: 'Het was arrogant'

Vitesse stond er in de Eredivisie na zeventien wedstrijden nog nooit zo goed voor als dit seizoen, maar toch waren trainer Thomas Letsch en aanvoerder Remko Pasveer niet tevreden over wat de Arnhemmers zaterdag tegen FC Emmen liet zien.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 4
Vitesse
Vitesse

Vitesse won in Drenthe met 1-4, maar toch sprak Pasveer bij ESPN van een 'verschikkelijke wedstrijd'. 'Ik denk dat we twee keer goed begonnen, maar daarna vond ik ons arrogant', zei de 37-jarige doelman. 'Je komt snel 2-0 voor, dan moet je eigenlijk doordrukken en hetzelfde spel blijven spelen. Dat deden we niet, we gingen lopen met de bal en moelijke oplossingen zoeken. Dat is niet goed.'

Nu kwam Vitesse er immers mee weg omdat Emmen enkele goede kansen onbenut liet, maar in een andere wedstrijd kan het wel punten kosten. 'Na een goeie 2-0 gaan we makkelijk denken. Als wij in de top willen blijven en de tegenstander geen kans willen geven, dan mag dat niet', weet Pasveer, die dus zeker niet met een voldaan gevoel van het veld stapte. Winnen is mooi, maar het zal veel beter moeten.'

Letsch was het eens met Pasveer. 'Ik ben tevreden met het resultaat, met de eerste tien minuten ben ik heel tevreden, maar over de vijftiende tot de 45ste minuut ben ik heel boos. Want dat was verschikkelijk. Het was arrogant, dat is het niet spel dat we willen spelen. De tweede helft was daarna weer oké. Uiteindelijk wonnen de met 4-1, dus ben ik tevreden', aldus de trainer van Vitesse, dat nu een recordaantal van 38 punten heeft.

Over de start van het nieuwe jaar, waarin Vitesse ook zijn eerste twee duels van 2021 met Heracles Almelo (0-2) en FC Utrecht won (1-0), is Letsch wel tevreden. 'Iedereen zei dat we deze wedstrijd van FC Emmen moesten winnen, maar er zijn geen wedstrijden die je móét winnen. Daarom hebben we goed werk geleverd en kunnen we nu een beetje relaxen en ons voorbereiden op de bekerwedstrijd van dinsdag (tegen ADO Den Haag, red.).'