Lens klopt Manu bij debuut Isimat-Mirin

Voormalig PSV-verdediger Nicolas Isimat-Mirin heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt voor Besiktas. Dat deed de Fransman met een simpele overwinning bij Akhisar Belediyespor, waar Elvis Manu in de basis begon.

Akhisar Belediyespor
0 - 3
Beşiktaş
Beşiktaş

Bij de bezoekers speelde Jeremain Lens de hele wedstrijd en met de voormalig aanvaller van onder meer AZ en PSV binnen de lijnen kende Besiktas een eenvoudige avond op visite bij de laagvlieger. Door goals van Dorukhan Toköz, Gökhan Gönül en Cyle Larin stond het halverwege al 0-3.

Het duurde tot de slotfase voordat de thuisploeg iets terug deed. Bij de goal zag Isimat-Mirin er niet lekker uit. Zijn directe tegenstander Sokol Cikalleshi legde de ex-PSV'er met een simpele loopactie in de luren en kon - na een lage voorzet - geheel vrijstaand de 1-3 eindstand op het bord zetten. Bij Besiktas kwamen ook voormalig PSV'er Atiba Hutchinson en de in Zaanstad geboren Oguzhan Özyakup (als invallers) in actie.

Het waren voor Isimat - die negentig minuten bleef staan, terwijl Manu aan de kant van Akhisar na zeventig minuten naar de kant werd gehaald - zijn eerste minuten in het zwart-wit van Besiktas. Hij werd deze winter overgenomen van PSV, waar hij geen uitzicht meer had op speelminuten. In Turkije is hij de opvolger van Pepe. De Portugees is teruggekeerd naar FC Porto.