Lennart Thy dompelt Fenerbahçe ook na tweede trainerswissel in rouw

Fenerbahçe heeft de eerste wedstrijd onder de nieuwe coach Ersun Yanal niet gewonnen. De opvolger van interim-coach Erwin Koeman zag Lennart Thy, oud-speler van VVV Venlo, de gelijkmaker in extremis maken.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 2
Erzurumspor FK

Yanal nam vrijdag het stokje over van tussenpaus Koeman, die eind oktober de taken als hoofdcoach van Fenerbahçe overnam van Phillip Cocu. Cocu moest vertrekken na een zeer slechte start in Istanbul. Hoewel Koeman de eerste drie duels niet verloor kreeg ook hij Fenerbahçe niet op de rit.

Daardoor begon Fener maandagavond als nummer zeventien van de Turkse competitie aan het zeer belangrijke duel met Erzurum BB. Die ploeg stond voor het eerste fluitsignaal in het Şükrü Saracoğlustadion namelijk zestiende met evenveel punten.

De opvolger van Koeman zag zijn ploeg uitstekend starten in de eerste helft. Twee kopballen bezorgden de thuisploeg een prettige 2-0 voorsprong. Eerst was het André Ayew die na achttien minuten een voorzet van Mauricio Isla tegen de touwen knikte en negen minuten later deed Martin Skrtel datzelfde uit een hoekschop van Mathieu Valbuena.

Maar het vertrouwen is broos bij de spelers van Fenerbahçe, zo werd duidelijk in de tweede helft. Twee minuten na rust bracht invaller Emrah Bassan de marge terug tot één goal namens Erzurum BB, dat vervolgens de jacht op de gelijkmaker inzette. Een jacht die in de 91ste minuut resulteerde in succes dankzij een andere invaller. Lennart Thy, de Duitser die vorig jaar nog bij VVV-Venlo actief was, deelde met zijn eerste goal in Turkse dienst Fenerbahçe een nieuwe forse klap uit.

Door de puntendeling blijft Fenerbahçe steken op de zeventiende plek, liefst negentien punten verwijderd van koploper Istanbul Basaksehir en maar drie puntjes boven hekkensluiter Rizespor.