Leipzig slaat belangrijke slag met Upamecano na verlies Werner

Reacties

Dayot Upamecano heeft zijn contract bij RB Leipzig met twee jaar verlengd. Daarmee heeft de 21-jarige Fransman de zorgen over een snel vertrek weggenomen.

Leipzig slaat belangrijke slag met Upamecano na verlies Werner
© Pro Shots

De contractverlenging is erg goed nieuws voor de Duitse topclub. De centrumverdediger had nog maar een contract tot medio 2021, waardoor een transfervrij vertrek volgende zomer dreigde. Mochten geïnteresseerde clubs deze zomer echt werk hebben gemaakt van het aantrekken van Upamecano, dan had Leipzig ook een zwakke onderhandelingspositie.

Met Timo Werner is Leipzig deze zomer al een van zijn sterspelers verloren. Door gebruik te maken van een speciale ontsnappingsclausule heeft Chelsea de 24-jarige Duitser voor 53 miljoen euro overgenomen. In het nieuwe contract van Upamecano is waarschijnlijk ook een vaste afkoopsom opgenomen, maar Leipzig heeft daar geen mededelingen over gedaan.

De Fransman werd door Red Bull Salzburg in 2015 opgepikt bij Valenciennes en maakte begin 2017 de overstap naar RB Leipzig. Daar is hij uitgegroeid tot een van de beste verdedigers in de Bundesliga. Upamecano werd vaak gelinkt aan een transfer naar een van de Europese grootmachten. Met Leipzig werd hij het voorbije seizoen derde in de Bundesliga. In de Champions League wacht voor de ploeg van Julian Nagelsmann op 13 augustus een wedstrijd tegen Atlético Madrid bij de kwartfinale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.