Leicester ontsnapt door regelgeving aan puntenstraf dit seizoen

Reacties

Leicester City krijgt dit seizoen geen punten in mindering in het Championship. Dat heeft de competitieleiding EFL vrijdag bekendgemaakt. De club hing een puntenstraf boven het hoofd, maar de huidige reglementen laten dat niet toe.

Leicester ontsnapt door regelgeving aan puntenstraf dit seizoen
© Pro Shots

Leicester schond vorig seizoen de winst- en duurzaamheidsregels (PSR) van de Premier League. Over een periode van drie jaar mogen clubs slechts een slordige honderdtwintig miljoen euro verlies lijden. Bij Leicester lag dat bedrag op liefst tweehonderdvijftig miljoen euro. The Foxes werden vorige maand aangeklaagd door de Premier League, maar een puntenstraf blijkt helemaal niet mogelijk.

Dat komt doordat Leicester vorig seizoen degradeerde en nu in het Championship speelt. Daarmee speelt het niet langer onder de paraplu van de Premier League, maar van de EFL. De EFL kwam vrijdag met een verklaring naar buiten. 'We hebben juridisch advies ingewonnen. Wij willen de beslissing van de disciplinaire commissie van de Premier League om punten af te trekken respecteren, maar de regels laten dat niet toe.'

Dat is heel goed nieuws voor Leicester, dat verwikkeld is geraakt in een razend spannende promotiestrijd. De club gaat met een wedstrijd minder gespeeld aan kop in het Championship. Nummer twee Ipswich Town heeft evenveel punten en nummer drie Leeds United volgt op één punt afstand. De bovenste twee promoveren direct naar de Premier League. Het is onbekend wat de Premier League met de geopperde puntenstraf gaat doen, mocht Leicester promoveren.

Vr 12 apr.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
4
Southampton
46
26
9
11
87-63
+24
87
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.