Leicester niet met Potter, maar met Cooper de Premier League in

Reacties

Leicester City heeft Steve Cooper aangesteld als nieuwe manager. Hij heeft een contract getekend tot medio 2027. Eerder werd Graham Potter nog stevig in verband gebracht met de promovendus.

Leicester niet met Potter, maar met Cooper de Premier League in
© Pro Shots

Na het vertrek van succestrainer Enzo Maresca naar Chelsea, was Leicester op zoek naar een nieuwe manager. Volgens diverse toonaangevende Britse media zoals The Guardian was Leicester dicht bij een akkoord met Potter, die eerder nog in beeld was bij Ajax. Tegelijkertijd voerde Leicester ook gesprekken met Cooper, voor wie uiteindelijk werd gekozen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leicester promoveerde afgelopen seizoen naar de Premier League en hoopt een competitief elftal op de been te brengen. Dat wil het doen onder Cooper, die hiervoor bij Nottingham Forest werkzaam was. Bij die club stapte hij in toen Nottingham onderaan stond in het Championship, maar hij leidde de club toch naar promotie naar de Premier League. In december werd hij op straat gezet en sindsdien zat hij zonder club.

Eerder was Cooper ook al jeugdtrainer bij Liverpool en de nationale voetbalbond van Engeland en manager van Swansea City. 'We zijn heel blij met hem. Zijn visie en het vermogen om spelers te ontwikkelen en een dynamische speelstijl te implementeren, sluiten nauw aan bij onze ambities', aldus Leicester City-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha via de clubkanalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.