Leicester en Vardy ogen als herboren zonder Ranieri

Reacties

Leicester City heeft zijn eerste wedstrijd na het ontslag van manager Claudio Ranieri omgezet in een klinkende overwinning. De herboren thuisploeg walste over Liverpool heen: 3-1.

Leicester en Vardy ogen als herboren zonder Ranieri

Vrijwel de hele voetbalwereld reageerde afgelopen donderdag geschokt toen Ranieri op straat werd gezet door Leicester. De Italiaan leidde The Foxes vorig seizoen naar een historisch landskampioenschap en werd verkozen tot FIFA Trainer van het Jaar, maar moest vanwege de teleurstellende resultaten van dit seizoen zijn biezen pakken. Onder anderen collega's Jürgen Klopp en José Mourinho spraken hun ongeloof over dat besluit uit.

Aan welke kant de supporters van Leicester stonden werd maandagavond ontegenzeggelijk duidelijk. De tribunes van het King Power Stadium waren gevuld met spandoeken met steunbetuigingen aan de Italiaan en de naam Ranieri werd vrijwel negentig minuten lang gescandeerd. Hoewel de spelers van de regerend kampioen zaterdag massaal de hardnekkige speculaties dat zij een rol hadden gespeeld in het vertrek van Ranieri ontkenden, maakten ze wel een bevrijde indruk tegen Liverpool.

Claudio Ranieri is ontslagen bij Leicester City, maar zeker niet vergeten. #respect #champions #ranieri

Een bericht gedeeld door Voetbal International (@voetbalinternational.nl) op

De passie, energie en positiviteit die Leicester vorig seizoen naar grote hoogten deed stijgen was ineens weer helemaal terug in de thuiswedstrijd tegen The Reds. Interim-trainer Craig Shakespeare had dan ook vrijwel exact hetzelfde elftal als vorig seizoen het veld in gestuurd. Alleen op de plaats van de naar Chelsea vertrokken N'Golo Kanté stond logischerwijs iemand anders, de van RC Genk overgekomen Wilfied Ndidi.

Vardy
Dat Shakespeare daarmee een langgekoesterde wens van zijn selectie inwilligde, werd wel duidelijk in het eerste bedrijf. Jamie Vardy opende na 28 minuten de score met een treffer waarvan hij er vorig seizoen zo veel maakte. Na balverlies van Georginio Wijnaldum werd de spits weggestuurd door Marc Albrighton en rondde hij koeltjes af. Vardy maakte daarmee pas het eerste Premier League-doelpunt voor Leicester in 2017, en beëindigde zo een droogteperiode van liefst 637 minuten van zijn ploeg.

Tien minuten later kwam het thuispubliek pas echt in extase. Danny Drinkwater nam een afgeslagen corner in één keer op zijn wreef en zag zijn geweldige volley van grote afstand achter Liverpool-doelman Simon Mignolet belanden: 2-0. Met de derde treffer vertoonde Leicester opnieuw enige kenmerken van een regerend kampioen. Na een uitstekende aanval vormde het voorhoofd van Vardy het eindstation. Hij klopte Emre Can in de lucht en kopte de 3-0 binnen.

Een juichende Vardy en een treurende keeper. Een beeld dat we vorig seizoen liefst 24 keer zagen.
Een juichende Vardy en een treurende keeper. Een beeld dat we vorig seizoen liefst 24 keer zagen.

Philippe Coutinho leek twintig minuten voor tijd een slotoffensief van de bezoekers in te leiden door op aangeven van Can de 3-1 binnen te schuiven vanaf de rand van het strafschopgebied, maar verder dan die ene goal kwam de ploeg van Klopp niet. Het is typerend voor de dramatische vorm van The Reds, die in 2017 slechts twee van hun twaalf officiële duels in winst omzetten.

Door de onverwachts overtuigende zege op Liverpool verlaat Leicester de degradatieplaatsen en staat de ploeg ineens weer vijftiende. Liverpool blijft door de verliespartij vijfde en moet vrezen dat Manchester United, dat een duel minder gespeeld heeft, komende zaterdag langszij komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.