Leicester eindelijk terug in linkerrijtje, Hull werkt zich in de nesten

Leicester City heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan met een thuisoverwinning op Watford. Sunderland boekte zijn eerste zege sinds februari en deed Hull City daar pijn mee.

Leicester City - Watford 3-0

De bezoekers, met Daryl Janmaat opnieuw als linksachter, hadden het meeste balbezit in het King Power Stadium, maar het was de thuisploeg die vlak voor rust de score opende. De bal bleef hangen in het strafschopgebied na een hoekschop en Wilfred Ndidi profiteerde door hem snoeihard binnen te schieten: 1-0.

Een kwartier na rust was het duel gespeeld. Riyad Mahrez bekroonde zijn honderdste Premier League-duel voor The Foxes met de 2-0 tegen Watford. De Algerijn profiteerde van geklungel van de bezoekers en schoof de bal vervolgens slim door de benen van doelman Heurelho Gomes binnen. Mark Albrighton maakte in de extra tijd ook nog de 3-0 voor Leicester, dat door de winst voor het eerst sinds augustus weer in het linkerrijtje van de Premier League staat.

AFC Bournemouth - Stoke City 2-2

In de 33ste minuut van het duel in het Vitality Stadium kwam er voor Stoke City een eind aan een droogte van ruim tien uur. Bournemouth-debutant Lys Mousset werkte een hoekschop van The Potters ongelukkig in zijn eigen doel. Pas halverwege de tweede helft deed de thuisploeg iets terug. Junior Stanislas verzorgde de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd leek de beslissing toch nog in het voordeel van Stoke te vallen. Mame Diouf mocht het weer eens vanaf de aftrap proberen en frommelde pas zijn eerste competitietreffer van het seizoen binnen in zijn 25ste optreden. Ryan Shawcross verpestte met een eigen doelpunt in de slotfase het feestje voor de ploeg van manager Mark Hughes.

Burnley - West Bromwich Albion 2-2

West Brom begon met een dramatische reeks in de benen aan het uitduel met Burnley en ook in Turf Moor leek het zaterdag weer mis te gaan. Sam Vokes maakte na een uur de 1-0, maar daarna was het de beurt aan de ploeg van manager Tony Pulis. Salomón Rondón maakte zijn eerste goal sinds december en tien minuten later liet Craig Dawson de 1-2 aantekenen. In de slotfase trok Vokes met zijn tweede van de middag de stand alsnog gelijk.

Hull City - Sunderland 0-2

Vorige week vocht Sunderland voor zijn laatste kans om in de Premier League te blijven, maar ging de club roemloos in eigen huis ten onder tegen Bournemouth. Een week later leken The Black Cats de schroom van zich af te hebben gegooid. Dat was slecht nieuws voor Hull, dat wel degelijk nog iets had om voor te spelen.

Halverwege de tweede helft deelde Billy Jones de eerste dreun uit, in de slotfase zorgde Jermain Defoe voor de knock-out: 0-2. Door de eerste thuisnederlaag van trainer Marco Silva sinds 2014 gaat Hull nog een helse strijd tegen degradatie tegemoet. Swansea City, dat om 18.30 uur tegen Everton speelt, kan The Tigers passeren.