Leicester City ontwaakt uit droom tegen Liverpool

Reacties

Leicester City weet weer wat verliezen is. Liverpool bleek in eigen huis te sterk voor de sensatie van dit Premier League-seizoen: 1-0.

Leicester City ontwaakt uit droom tegen Liverpool

Voor Liverpool was een goed resultaat tegen Leicester noodzakelijk om aansluiting te houden bij de subtop. Manager Jürgen Klopp was met het door hem geïntroduceerde pressingvoetbal succesvol in uitwedstrijden tegen Chelsea (1-3), Manchester City (1-4) en Southampton (1-6). In de laatste vier duels (G2, V2) bleek echter dat The Reds in de problemen kwamen als ze het spel moesten maken tegen opponenten die kozen voor de lange bal.

Hoewel Leicester de verrassende koploper is in de Premier League, was het verstandig genoeg om het initiatief aan Liverpool te laten. De thuisploeg ging daar beter mee om dan in de vorige wedstrijd en stichtte voor rust voldoende gevaar. Adam Lallana hielp een grote mogelijkheid om zeep, terwijl ook Divock Origi zijn vizier niet op scherp had staan. De twintigjarige Belg viel in de 38ste minuut geblesseerd uit en werd afgelost door Christian Benteke.

Jamie Vardy kon zijn stempel niet drukken tegen Liverpool.
Jamie Vardy kon zijn stempel niet drukken tegen Liverpool.

De ingevallen spits tekende na ruim een uur voor de openingstreffer. Na een mooie combinatie tussen Emre Can en Roberto Firmino vond Benteke de verre hoek. Leicester-manager Claudio Ranieri antwoordde door de ietwat gehavende topscorer Jamie Vardy naar de kant te halen en zijn aanvalspartner Shinji Okazaki te vervangen door Nathan Dyer.

Laatstgenoemde stelde de teruggekeerde Simon Mignolet (was vorige week niet fit tegen Watford) op de proef met een geplaatst schot, maar de Belgische goalie liet zich niet verrassen. In de eerste helft was Mignolet ook attent geweest bij een inzet van Riyad Mahrez. Deze spaarzame pogingen bleken voor Leicester te weinig om een vervolg te geven aan de reeks van tien wedstrijden (W8, G2) zonder nederlaag in de Premier League.

De lijstaanvoerder verloor op 26 september (2-5 tegen Arsenal) voor het laatst in de competitie en de nederlaag in Liverpool was zelfs de eerste in een uitwedstrijd. Arsenal kan koploper worden als het om 20.45 uur wint bij Southampton. Liverpool klimt door de 1-0 overwinning naar de achtste plek. Overigens hadden The Reds in de extra tijd de score moeten verdubbelen, maar dat liet Benteke na.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.