Leicester City klimt in heerlijk voetbalgevecht met Leeds naar tweede plek

Leicester City is in de Premier League op papier vooralsnog de belangrijkste uitdager van regerend landskampioen Liverpool. Door in een heerlijke wedstrijd te winnen bij promovendus Leeds United staat de ploeg van manager Brendan Rodgers knap tweede.

Leeds United
1 - 4
Leicester City

The Whites en The Foxes maakten er maandagavond een zeer vermakelijke wedstrijd van, het was (letterlijk) vanaf de eerste minuut genieten. Kort na de aftrap kreeg Leeds-spits Patrick Bamford namelijk een enorme kans, maar van dichtbij kopte hij de bal recht in de handen van Leicester-keeper Kasper Schmeichel. Direct daarna was het aan de andere kant wél raak. Na een dramatische terugspeelbal van Robin Koch pikte good old Jamie Vardy de bal op, hij omspeelde keeper Illan Meslier en stelde Harvey Barnes in staat om na precies twee minuten spelen simpel de 0-1 binnen te tikken.

In de twintigste minuut was het wederom raak voor de bezoekers, weer was Vardy daarbij betrokken. Hij kopte de bal op doel, maar na de redding van Meslier schoot Youri Tielemans (hoofdfoto) de rebound hard binnen. Nadat Bamford ook kort voor rust op Schmeichel stuitte, leek de thuisploeg ná de pauze helemaal terug in de wedstrijd te komen. Dat begon met de 1-2 van Stuart Dallas, die zijn indraaiende voorzet pardoes zag binnenploffen bij de tweede paal.

Leeds voerde de druk daarna op en kreeg goede kansen op de gelijkmaker. Zo raakte Pablo Hernández de kruising met een poeier, maar het was Leicester dat de wedstrijd alsnog naar zich toetrok. Eerst tikte Vardy raak na een zeer fraaie assist van invaller Cengiz Ünder, kort voor tijd benutte Tielemans een strafschop, waarmee hij voor zijn tweede van de avond tekende. Leeds United (waar het Nederlandse talent Pascal Struijk de hele wedstrijd op de bank bleef) blijft door de nederlaag twaalfde.

Fulham
Fulham
2 - 0
West Bromwich Albion

Eerder op de avond was het op Craven Cottage al de beurt aan de twee ploegen die vorig seizoen samen met Leeds United promoveerden naar de Premier League. Fulham boekte in eigen huis de eerste zege van het seizoen, na vijf nederlagen en één remise. West Bromwich Albion (dat nog niet won, maar al wel drie keer gelijkspeelde) werd met 2-0 naar huis gestuurd. Zonder de Nederlandse verdedigers Terence Kongolo en Kenny Tete besliste Fulham het duel feitelijk al voor rust.

Bij de thuisploeg was Aleksandar Mitrovic de grote man. Dit keer niet met goals, maar in een rol als aangever. Na 25 minuten gaf hij een assist op Bobby Reid, vier minuten later stelde hij Ola Aina in staat om de 2-0 te maken. Daar bleef het ook bij, waardoor Fulham naar de zeventiende plaats is geklommen. WBA staat daar één plekje onder, die ploeg houdt alleen Sheffield United en Burnley nog onder zich.