Legendarische uitbarsting Trapattoni viert 25ste verjaardag

Reacties

Een van de meest legendarische persconferenties in het Duitse voetbal was die van Giovanni Trapattoni in 1998. Ook zijn toenmalige club Bayern München staat een kwart eeuw na dato stil bij de befaamde woede-uitbarsting.

Legendarische uitbarsting Trapattoni viert 25ste verjaardag
© screenshot
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Trapattoni haalde op 10 maart 1998 als Bayern-trainer genadeloos uit naar zijn spelers, die na een reeks van teleurstellende resultaten hun vraagtekens hadden gezet bij de gekozen tactiek. In ruim drie minuten haalde de Italiaanse trainer in grammaticaal onjuist maar daardoor hilarisch Duits onder anderen Thomas Strunz door het slijk.

Later zou Trapattoni zeggen dat het niet zo spontaan was. 'Ik had de uitbarsting voorbereid', keek de Italiaan in 2016 in zijn biografie terug. 'Ik wilde voor een enorme opschudding zorgen.' Daarin slaagde hij met vlag en wimpel, zo blijkt 25 jaar na dato. Want zelfs Bayern München brengt de befaamde woede-uitbarsting onder de aandacht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.