Leeuwinnen profiteren van supervorm Roord

Reacties

De Nederlandse vrouwen hebben een volgende stap gezet op weg naar het EK in 2022. Achtervolger Rusland werd op eigen veld verslagen.

Leeuwinnen profiteren van supervorm Roord
© Pro Shots

De eerste zes duels van de EK-kwalificatie hadden Nederland de maximale score opgeleverd. Rusland bleef in het spoor van de Leeuwinnen, die in Moskou zege nummer zeven boekten op weg naar het EK in Engeland en zo de Russische hoop de kop indrukten.

De titelverdediger kwam al vroeg op voorsprong. Jill Roord kwam vanaf links naar binnen en schoot de bal in de verre hoek buiten bereik van de Russische goalie Tatyana Shcherbak in het vijandelijke doel. Daarmee zette ze de goede lijn door die ze bij Arsenal had ingezet. Met twee hattricks in evenveel duels had ze zich in de Engelse competitie meer dan laten gelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Oranje bleef het voor Roord beperkt tot één treffer. In de 73ste minuut verliet ze wat aangeslagen het veld. Na afloop kon ze wel gefêteerd worden als matchwinner, want haar goal bleek genoeg voor het succes in Moskou. Rusland, dat in Eindhoven haar meerdere had moeten erkennen in Oranje, ziet daardoor de achterstand op de koploper in Groep A oplopen tot twaalf punten. Al hebben ze wel twee duels minder gespeeld dan de Leeuwinnen, die door de overwinning zo als zeker zijn van een plaats op het EK. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.