Leeuwinnen geven het na hoofdrol Beerensteyn op Wembley helemaal weg

Nederland heeft vrijdagavond in de UEFA Women's Nations League de overwinning, en daarmee virtueel een ticket in de Final Four, weggegeven. Op bezoek bij het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman waren de Oranje Leeuwinnen dankzij Lineth Beerensteyn hard op weg naar een stunt.

Engeland
Engeland
3 - 2

Liefst 75 duizend fans waren afgekomen op de kraker op Wembley, die uitstekend werd begonnen door de bezoekers. Nadat de eerste kansen voor Engeland waren, zorgde Beerensteyn in de twaalfde minuut voor 0-1. Op aangeven van Victoria Pelova schoot ze hard raak. Tien minuten voor rust was het opnieuw raak voor Beerensteyn. Met haar dertigste interlandgoal maakte de Juventus-aanvaller er 0-2 van.

Nederland stond op dat moment virtueel in de finaleronde van de Nations League, maar na rust kwam Engeland in een tijdsbestek van twee minuten terug tot 2-2. Nadat Georgia Stanway er in de 59ste minuut 1-2 van had gemaakt, was het Lauren Hemp die de stand gelijk trok.

De wedstrijd lag weer helemaal open en bij een overwinning van Engeland zou de eerste plek in Groep 1 ineens helemaal niet meer zo zeker zijn. Nederland hield lang stand, maar in de extra speeltijd werd het alsnog 3-2 door een treffer van invaller Ella Toone. Daardoor hebben Nederland en Engeland nu beide negen punten uit vijf duels.

Dinsdagavond valt de beslissing in Groep 1 als koploper Nederland het thuis opneemt tegen België, dat vrijdagavond thuis met 1-1 gelijkspeelde tegen Schotland. Het doelsaldo geeft de doorslag en dat is nu nog in het voordeel van de Oranje Leeuwinnen.