Leerdam slachtoffer van grote schoonmaak in Miami

Reacties

Inter Miami is er weer niet in geslaagd om indruk te maken in de Major League Soccer en daardoor zijn er harde besluiten genomen door de clubleiding. Kelvin Leerdam is samen met twaalf andere spelers de deur gewezen. Voor Nick Marsman was er samen met onder anderen Gonzalo Higuaín en Blaise Matuidi wel goed nieuws.

Leerdam slachtoffer van grote schoonmaak in Miami
© Pro Shots

Onder trainer Phil Neville eindigde Inter Miami van clubeigenaar David Beckham niet hoog genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs. Vorig seizoen lukte dat nog wel, maar in de eerste ronde van het eindtoernooi ging het toentertijd mis voor Inter Miami. Dat jaar verloor Leerdam met de Seattle Sounders de finale, waarna hij dit jaar bij Inter Miami tekende.

Voor zijn avontuur in Miami gingen we langs bij Leerdam

Leerdam kwam dit seizoen tot 29 duels in de Major League Soccer, maar de club gaat niet met hem verder, zo is woensdag officieel gemeld. Ook George Acosta, Ventura Alvarado, Dylan Castanheira, Jay Chapman, Sami Guediri, John McCarthy, Josh Penn, Patrick Seagrist, Victor Ulloa zijn weggestuurd, terwijl de contracten van Federico Higuaín, Brek Shea en Indiana Vassilev niet zijn verlengd.

Richting het nieuwe seizoen zullen er dus veel nieuwe namen verschijnen bij het eerste elftal van Inter Miami. Opvallend is dat hoofdtrainer Neville zijn zoon Harvey Neville al bij de selectie heeft gehaald. Net als zijn vader is Harvey verdediger, die dit jaar actief was voor het reserve-elftal van Inter Miami (Fort Lauderdale CF). In dit elftal speelt ook Romeo Beckham, uiteraard ook zoon van.

Inter Miami behoudt ook een flink aantal spelers, onder wie dus Marsman, Higuaín en Matuidi. De Nederlandse keeper sloot afgelopen zomer pas aan in Amerika, na het seizoen met Feyenoord. Hij groeide meteen uit tot eerste keeper en kwam tot 22 duels in de MLS.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.