Leerdam schiet Seattle Sounders naar tweede MLS-titel

Reacties

Seattle Sounders heeft ten koste van Toronto FC de MLS Cup gewonnen. Kelvin Leerdam brak de ban in een finale die pas laat op gang kwam.

Leerdam schiet Seattle Sounders naar tweede MLS-titel
© Pro Shots
Seattle Sounders
Seattle Sounders
3 - 1
Toronto FC
Toronto FC

In het volgepakte CenturyLink Field, liefst 69.274 toeschouwers waren op de finale afgekomen, hielden beide ploegen elkaar lang in balans. De thuisclub had weliswaar een licht overwicht, maar tot grote kansen leidde dat niet. Eigenlijk bijna vanuit het niets kwam Seattle Sounders na een klein uur op voorsprong door een schot van Leerdam, dat via Justin Morrow in het doel verdween.

Víctor Rodríguez zorgde in de 76ste minuut voor de beslissing na voorbereidend werk van ex-Ajacied Nicolás Lodeiro, terwijl Raúl Ruidíaz kort voor tijd de derde treffer namens Seattle Sounders maakte. Het slotakkoord kwam van Jozy Altidore, die als invaller de eindstand bepaalde op 3-1. De oud-aanvaller van AZ was niet fit genoeg voor een basisplaats bij Toronto FC, waar met Michael Bradley (SC Heerenveen) nog een ex-Eredivisionist speelde.

Seattle Sounders had als nummer twee van de Western Conference de play-offs bereikt en rekende daarin af met FC Dallas, Real Salt Lake en Los Angeles FC. Toronto FC eindigde als nummer vier in de Eastern Conference en was in de play-offs te sterk voor achtereenvolgens DC United, New York City FC en titelverdediger Atlanta United van trainer Frank de Boer. In 2016 én 2017 stonden Seattle Sounders en Toronto FC ook al tegenover elkaar in de MLS-finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.