Leerdam kijkt in Seattle kat uit de boom: 'Zij zijn de kampioenen'

Reacties

Vanaf 10 juli kan Kelvin Leerdam zich in het shirt van Seattle Sounders laten gelden. De 27-jarige verdediger begint voorzichtig in Amerika.

Leerdam kijkt in Seattle kat uit de boom: 'Zij zijn de kampioenen'

Na een vlucht van elf uur meldde Leerdam zich zaterdag met een jetlag voor zijn eerste training bij Seattle Sounders. De verdediger heeft bovendien een achterstand wat wedstrijdritme betreft. In april maakte hij zijn laatste minuten met Vitesse.

Leerdam wil snel de draad oppakken en zijn bijdrage leveren bij de regerende Amerikaanse kampioen. 'Ik heb veel ervaring en ik hoop dat ik de jongere spelers kan helpen', zegt hij de clubwebsite. 'Ik moet het vertrouwen van teamgenoten nog winnen. Het is een nieuwe kleedkamer.'

De verdediger zal zich niet meteen laten gelden. 'Ik zal eerste wat afstand houden, ik zal het moeten laten zien op het veld. Zij zijn de kampioenen. Ik moet dus proberen zo snel mogelijk mijn plaats te vinden.' Leerdam is vanaf 10 juli inzetbaar. Dan is de Amerikaanse transfermarkt geopend.

Seattle Sounders is bezig aan een tegenvallend seizoen, waarin in de eerste achttien duels er slechts vijf werden gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.