Leegloop Ajax duurt voort: ook ontevreden Vanenburg vertrekt

Reacties

Ajax neemt na dit seizoen afscheid van Gerald Vanenburg. De oud-international voelt zich niet prettig bij de weg die de club is ingeslagen.

Leegloop Ajax duurt voort: ook ontevreden Vanenburg vertrekt
© Ziggo Sport

Vanenburg was werkzaam als techniektrainer op De Toekomst. De afgelopen drie seizoenen bekommerde de Europees kampioen van 1988 zich om de jeugdelftallen van Ajax. 'Ik heb inderdaad aangegeven dat ik over een maand stop', zegt Vanenburg dinsdag in De Telegraaf.

'Er is in de voetballerij in het algemeen en bij Ajax in het bijzonder veel veranderd', legde Vanenburg uit. 'Naar mijn mening moet je je goed voelen bij wat je doet. En ik voel me er niet meer prettig bij.'

Ook gaf Vanenburg aan zich te herkennen in de woorden die Winston Bogarde maandagavond bij Rondo sprak. De voormalige assistent van Erik ten Hag was keihard voor algemeen directeur Edwin van der Sar. Bogarde werd afgelopen zomer weggestuurd als assistent na de aanstelling van Alfred Schreuder als hoofdtrainer.

Vanenburg is niet de eerste die Bogarde naar de uitgang volgt. Ook huidige assistent-trainer Michael Reiziger vertrekt op eigen initiatief na dit seizoen, hoofd scouting Henk Veldmate keert terug bij oude liefde FC Groningen en hoofd jeugdopleidingen Saïd Ouaali heeft eveneens gekozen om het Ajax-boek te sluiten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.