Leeds United kiest na 'nee' van Gakpo voor voormalig Feyenoord-doelwit

Reacties

Leeds United heeft de gewenste aanvallende versterking binnen. Cody Gakpo koos op de valreep voor een langer verblijf bij PSV, maar Willy Gnonto bleek wel te porren voor een overstap naar Elland Road.

Leeds United kiest na 'nee' van Gakpo voor voormalig Feyenoord-doelwit
© Pro Shots

Leeds klopte woensdag vlak voor de Nederlandse deadline met een bod van 45 miljoen euro aan bij PSV. Gakpo besloot echter niet in te gaan op de avances van The Whites, die hun interesse vervolgens verlegden naar Italië. Gnonto (18) leek eerder deze zomer nog op weg naar Feyenoord, maar een handtekening bleef uit. In de sloturen van de transferwindow besloot het al eerder geïnteresseerde Leeds door te pakken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ploeg van manager Jesse Marsch maakt in totaal 4,5 miljoen euro plus bonussen over naar FC Zürich, dat het in de groepsfase van de Europa League opneemt tegen PSV. Gnonto maakte eerder dit jaar zijn debuut voor het nationale elftal van Italië. Het talent liet zich gelden tegen Duitsland en speelde zich in de kijker bij half Europa, maar lange tijd leek een transfer uit te blijven. 

Van Inter naar Zwitserland
Met Gnonto krijgt Leeds de beschikking over een ruwe diamant. De Italiaan met Ivoriaanse roots doorliep de jeugdopleiding van Internazionale, maar koos er twee jaar geleden voor te vertrekken naar Zürich wegens betere kansen op speeltijd in de hoofdmacht. Afgelopen seizoen scoorde hij tien keer voor de Zwitsers in 36 officiële duels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.