Leeds United geen optie voor begeerde Jaap Stam

Reacties

Jaap Stam was voor Leeds United de gedroomde nieuwe trainer, maar de Championship-club hoeft niet te rekenen op zijn komst als opvolger van Garry Monk. Stam wil bij Reading blijven en is met de clubleiding in gesprek over zijn toekomst.

Leeds United geen optie voor begeerde Jaap Stam

'Er is heel veel belangstelling voor Jaap, van Engelse clubs en ook elders in Europa', zegt zijn zaakwaarnemer Henk Timmer. 'Maar hij is loyaal aan Reading, de club die hem de kans in het Engelse voetbal heeft gegeven. Als een grote club uit de Premier League aanklopt wordt het misschien een ander verhaal, zo realistisch is de clubleiding ook wel. Maar zoals het er nu voorstaat wil Jaap zijn klus bij Reading afmaken.'

Zijn contract loopt door tot medio 2018, met een optie op nog een seizoen. Inmiddels zijn de gesprekken met de nieuwe Chinese clubeigenaren en technisch directeur Brian Tevreden begonnen over verbeterde voorwaarden voor Stam en zijn Nederlandse assistenten Andries Ulderink en Said Bakkati. Van Ajax, dat na het vertrek van Peter Bosz op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer, hebben Stam en Timmer overigens niks vernomen.

Stam loodste Reading afgelopen seizoen naar de derde plaats in het Championship en de finale van de play-offs voor promotie naar de Premier League. Die ging na strafschoppen verloren tegen Huddersfield Town. In de twee seizoenen voordat Stam in dienst trad, eindigde Reading respectievelijk negentiende en zeventiende op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.