Leeds stap dichter bij comeback in Premier League na vijftien jaar

Reacties

Leeds United heeft een belangrijke stap gezet naar een rentree in de Premier League. The Whites klopten zaterdag Derby County in de eerste ontmoeting van hun halve finale-duels in de play-offs.

Leeds stap dichter bij comeback in Premier League na vijftien jaar
Derby County
Derby County
0 - 1
Leeds United
Leeds United

De strijd tussen Derby en Leeds was vooraf al beladen, vanwege de gebeurtenissen rondom het duel in januari. Toen kwam naar buiten dat een werknemer van Leeds United op verzoek van manager Marcelo Bielsa de tegenstander had bespioneerd tijdens een besloten training. Dat voorval hield de gemoederen lang bezig en werd weer opgerakeld in aanloop naar het duel van zaterdag.

De eerste helft in Pride Park Stadium was zeker niet goed, maar wel spannend. In de openingsfase nam Derby County het initiatief, waarna Leeds meer grip kreeg op de wedstrijd. Tot serieuze kansen leidde het overwicht echter niet. Enig opvallend moment was de aftocht van Adam Forshaw, die geblesseerd de strijd staakte en zijn plaats afstond aan Jamie Shackleton.

Na rust zag het er beter uit en na tien minuten pakte Leeds de voorsprong. Scheidsrechter Craig Pawson liet doorspelen na een overtreding van Tom Lawrence en dat pakte uitstekend uit voor Leeds: Jack Harrison vertrok op de linkerflank en gaf de bal vervolgens perfect voor richting Kemar Roofe, die diagonaal binnenschoot langs Kelle Roos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort daarna tekende Roofe bijna voor een tweede doelpunt, maar nu stond Roos wel paraat. Derby County, dat in het seizoen 2007/08 voor het laatst actief was op het hoogste niveau, bleef knokken voor wat het waard was en dacht een kwartier voor tijd een meevaller te hebben, toen Pawson de ploeg een strafschop toekende.

De scheidsrechter dacht te hebben waargenomen dat Harrison tegenstander Jayden Bogle ten val bracht, maar zijn assistent corrigeerde die beslissing en voorkwam daarmee een penalty. Leeds United haalde opgelucht adem en kwam het laatste kwartier zonder kleerscheuren door. Komende woensdag volgt de return op Elland Road.

De winnaar van het tweeluik kruist daarna op 27 mei op Wembley de degens met West Bromwich Albion of Aston Villa. De eerste ontmoeting tussen die twee eindigde in het voordeel van Villa.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.