El Ghazi droomt van promotie met Villa na knappe comeback

Reacties

Aston Villa mag na een knappe comeback dromen van een rentree in de Premier League. De ploeg van manager Dean Smith won in de play-offs van West Bromwich Albion, dat het in de return zonder zijn sterspeler moet doen.

El Ghazi droomt van promotie met Villa na knappe comeback
Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion

Met Anwar El Ghazi in de basis trok Aston Villa al snel het initiatief naar zich toe tegen West Bromwich Albion, dat op de counter loerde. Na een kwartier ging het mis voor de thuisploeg. Routinier Glenn Whelan blunderde enorm, waardoor Dwight Gayle een vrije doortocht had richting het doel van keeper Jed Steer. Gayle, gehuurd van Newcastle United, bleef ijzig koel en maakte zijn 24ste doelpunt van het seizoen.

Aston Villa was aangeslagen na die treffer en was lang niet bij machte om het vele balbezit om te zetten in kansen. Sterspeler Jack Grealish (foto) probeerde het een paar keer van afstand, maar West Brom bleef eigenlijk vrij eenvoudig op de been. Tot een kwartier voor tijd toen invaller Conor Hourihane een afvallende bal van buiten het strafschopgebied schitterend binnenschoot.

Vier minuten later ging het opnieuw mist voor West Brom. Kieran Gibbs haalde Grealish neer in het strafschopgebied en Graham Scott legde de bal op de stip. Gibbs had kort daarvoor een gele kaart gehad en ontsnapte aan een tweede. Tammy Abraham faalde niet vanaf elf meter en zorgde ervoor dat Villa de heenwedstrijd tegen Villa in een overwinning omzette.

Kort voor tijd kreeg Gayle wél zijn tweede gele kaart, waardoor de bezoekers de wedstrijd met tien man eindigden en de return dinsdag zonder hun topscorer moeten afwerken. De andere halve finale in de play-offs - waarin uitdoelpunten niet dubbel tellen - gaat tussen Derby County en Leeds United, zaterdag om 18.15 uur vindt de heenwedstrijd plaats. Uiteindelijk promoveert de winnaar van de play-offs naar het hoogste niveau in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.