Leeds-kampioenen vieren feest met duizenden supporters

Reacties

Leeds United keert na een afwezigheid van zestien jaar als kampioen van het Championship terug naar de Premier League en dat is groots gevierd. Te groots, vinden critici. De club heeft de beslissing om vanuit een open bus de Championship-trofee te presenteren verdedigd.

Leeds-kampioenen vieren feest met duizenden supporters
© Pro Shots

Leeds was sinds zaterdag al zeker van het kampioenschap op het tweede niveau en beëindigde het seizoen woensdag met een thuiswedstrijd tegen Charlton Athletic. Algemeen directeur Angus Kinnear had de fans nog opgeroepen om niet naar Elland Road te komen, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Buiten het stadion stonden duizenden dolenthousiaste supporters feest te vieren.

Na het in ontvangst nemen van de Championship-trofee vierde de Leeds-selectie het feestje kort mee. Buiten het stadion was een open bus neergezet, waar de spelers de beker aan de fans konden laten zien. Het leidde tot felle kritiek op social media: geschreven werd dat Leeds hiermee bewees dat het de coronamaatregelen totaal niet serieus neemt.

Daar wil men bij Leeds niets van weten. De club meldt in een verklaring dat het er alles aan heeft gedaan om de fans weg te houden bij het stadion. Toen dat niet bleek te lukken, werd er een bus neergezet om ervoor te zorgen dat de fans in ieder geval verspreid zouden blijven. De veiligheidsgroep die was ingeschakeld oordeelde vervolgens dat een korte verschijning van de selectie ervoor zou kunnen zorgen dat de supporters snel weer naar huis zouden gaan.

Leeds won de laatste wedstrijd van het seizoen met 4-0 en stuurde Charlton daarmee naar de League One. Ook Wigan Athletic en Hull City degradeerden. West Bromwich Albion verzekerde zich juist van promotie naar de Premier League; Brentford, Fulham, Cardiff City en Swansea City gaan in de play-offs om het derde en laatste promotieticket strijden. Het Derby County van Phillip Cocu is als tiende geëindigd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.