Leeds en Allardyce gaan na vier duels weer uit elkaar

Reacties

Sam Allardyce vertrekt na vier wedstrijden weer bij Leeds United. Club en trainer gaan na de degradatie naar het Championship niet met elkaar door.

Leeds en Allardyce gaan na vier duels weer uit elkaar
© Pro Shots

Allardyce stapte in om Leeds voor degradatie te behoeden. Het was de bedoeling dat hij slechts het seizoen af zou maken, maar na het seizoen zijn beide partijen toch met elkaar in gesprek gegaan over een eventueel langer verblijf. Allardyce en Leeds zijn overeengekomen dat het beter is om uit elkaar te gaan, zo heeft de club bevestigd.

Allardyce staat erom bekend dat hij noodlijdende ploegen voor degradatie kan behoeden. Het lukte hem bij onder meer Bolton Wanderers en Sunderland, maar bij Leeds ging het mis. Wie Allardyce opvolgt is nog niet bekend, maar de naam van Brendan Rodgers zingt wel rond op Elland Road. Leeds hoopt binnen enkele weken een nieuwe manager voor de groep te hebben.

Leeds eindigde dit seizoen op de negentiende plaats in de Premier League. Southampton degradeert als hekkensluiter, Leicester City eindigde als achttiende en speelt volgend jaar ook in het Championship.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.