Lee bezorgt Bolton late FA Cup-winst op Birmingham

Dankzij een late treffer van Chung-Yong Lee plaatste Bolton Wanderers zich voor de halve finale van de strijd om de FA Cup ten koste van Birmingham City: 2-3.

Bolton kwam na twintig minuten spelen op voorsprong door een droge knal van voormalig Feyenoorder Johan Elmander, maar lang kon de ploeg van manager Owen Coyle niet genieten van de 0-1. Met een knappe volley bracht Cameron Jerome de thuisploeg nog voor rust langszij.

In de tweede helft ontspon zich een mooi voetbalgevecht. Halverwege kwam Bolton opnieuw op voorsprong door een benutte strafschop van Kevin Davies (1-2). Tien minuten voor tijd bewees Kevin Phillips zijn waarde voor Birmingham, dat onlangs Arsenal versloeg in de finale om de League Cup.

Nadat Phillips even eerder nog de paal had getroffen met een diagonale pegel, was zijn tweede poging wel raak: half vallend schoot de aanvaller technisch fraai binnen: 2-2. Beide partijen leken vrede te hebben met een noodzakelijke replay. Invaller Chung-Yong Lee zorgde echter in de dying seconds van de wedstrijd voor 2-3. Het strijdende Birmingham had daar geen antwoord meer op.

Later op de zaterdag staat de topper tussen Arsenal en Manchester United op het programma. Foto: VI Images