League Cup-toernooi al ten einde voor Stam, Vorm wint met Spurs

Jaap Stam is met Reading al uitgeschakeld in het toernooi om de Engelse League Cup na een nederlaag tegen Swansea City. Tottenham Hotspur won met Michel Vorm onder de lat van Championship-club Barnsley.

Reading - Swansea City 0-2
De wedstrijd tussen Reading en Swansea was een Nederlands onderonsje. Bij de thuisploeg stonden Roy Beerens en Pelle Clement in de basis, terwijl Joey van den Berg bij Stam op de bank plaatsnam. Ook Leandro Bacuna startte bij Reading. Bij de gasten speelden Mike van der Hoorn, Leroy Fer en Luciano Narsingh, terwijl Erwin Mulder reserve was.

De Nederlanders konden qua doelpunten hun stempel niet op de wedstrijd drukken. Alfie Mawson (foto) zorgde vlak na rust voor 0-1 op aangeven van Renato Sanches, die Swansea dit seizoen wordt gehuurd van Bayern München. Invaller Jordan Ayew besliste het duel zeven minuten voor tijd met de 0-2.

Tottenham Hotspur - Barnsley 1-0
Vorm mocht in het kader van het League Cup-toernooi weer eens aantreden bij Tottenham, waar Dele Alli na de rust voor de enige treffer zorgde. Vorm hield uiteindelijk de nul tegen de club uit het Championship. Spurs verzuimde vooral om de score uit te breiden.

Crystal Palace won zonder Frank de Boer in het League Cup-toernooi.