Lazovic wil PSV het liefst in de winterstop al verlaten

De dagen van Danko Lazovic in dienst van PSV lijken geteld. De aanvaller is totaal niet te spreken over het marginale aandeel dat hij in de eerste weken van de competitie heeft gehad en dat trainer Huub Stevens de voorkeur geeft aan Danny Koevermans.

Lazovic wil PSV het liefst in de winterstop al verlaten

Bovendien valt de werkwijze van de coach niet goed bij de Serviër, terwijl eerder ook Edison Méndez en Carlos Salcido in botsing kwamen met de coach met betrekking tot zijn harde manier van werken. Inmiddels zou Lazovic zijn zaakwaarnemer opdracht hebben gegeven uit te kijken naar een andere club, het liefst al in de komende winterstop. Afgelopen zomer toonde al een aantal Premier League-clubs zijdeling interesse.

Lazovic stond dit seizoen pas in vier competitieduels in de basis en ook in de Champions League blijft zijn rol tot het minimum beperkt. Hoewel Stevens steeds aangeeft dat hij alle spelers in zijn selectie even belangrijk vindt, lijkt de voorkeur voor de spitspositie voorlopig op Koevermans gevallen te zijn.

In de zomer van 2007 stapte Lazovic over naar PSV, nadat hij bij Vitesse revanche had genomen voor zijn mislukte Feyenoord-avontuur. De man van zeven miljoen - het bedrag waarvoor hij van Partizan Belgrado naar Feyenoord verkaste - veranderde in Arnhem tot een gewaardeerd topschutter. In 32 wedstrijden scoorde hij negentien keer. PSV nam de aanvaller voor 7,5 miljoen euro over.

Hoewel hij vorig seizoen met elf treffers een belangrijk aandeel had in het landskampioenschap, zou PSV er niet rouwig om zijn als Lazovic Brabant in de winterstop verlaat. Het bedrag dat ze voor hem ontvangen, hoopt PSV dan in een talentvolle aanvaller te kunnen steken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen