Lazio-voorzitter nog steeds woedend op Man Utd

Claudio Lotito heeft fel uitgehaald naar Manchester United. De voorzitter van Lazio is nog steeds woedend vanwege het aantrekken van Federico Macheda in september 2007. Kort na diens zestiende verjaardag contracteerde Man Utd de talentvolle spits. Lotito had Macheda graag bij Lazio gehouden, maar de werkwijze van de Engelse club maakte dit onmogelijk.

Lazio-voorzitter nog steeds woedend op Man Utd

'We wisten al dat hij een geweldige speler zou worden', reageerde Lotito op het debuut van Macheda. 'We hebben dan ook alles gedaan om hem voor Lazio te behouden. De huidige reglementen zijn een schande voor het voetbal, spelers worden op hun vijftiende al weggelokt.'

Manchester United contracteerde Macheda officieel een week na zijn zestiende verjaardag, maar volgens Lotito bereikten The Mancunians al een akkoord met de spits toen deze nog vijftien was. Het is clubs echter niet toegestaan om spelers jonger dan zestien te contracteren. Lotito moest lijdzaam toezien hoe de Engelse topclub Macheda uit Rome wegplukte.

'De ouders worden miljoenen euro's in het vooruitzicht gesteld', vervolgde de voorzitter van de Biancocelesti. 'Veel spelers komen uit arme families en die worden dus in feite omgekocht. Zolang de spelers nog vijftien jaar zijn kunnen we er helemaal niets tegen doen.'

Als zeventienjarige debutant bezorgde Macheda zijn club Manchester United zaterdag drie punten in het thuisduel met Aston Villa (3-2). De jonge Italiaan maakte als invaller de winnende treffer in de blessuretijd van de wedstrijd, waardoor de ploeg van Sir Alex Ferguson koploper blijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen