Lazio zet eindsprint te laat in om nog punt te pakken

Waar Lazio woensdag nog overtuigend van AC Milan won (2-0) volgde zondag op bezoek bij Genoa een nederlaag. De Romeinse formatie verloor met 3-2.

Via een fraai doelpunt van aanvaller Rodrigo Palacio nam Genoa de leiding. Enkele minuten later kreeg Álvaro González een grote kans om Lazio op gelijke hoogte te stellen, maar de Uruguayaan faalde.

Een dure misser aangezien Genoa daarna het duel naar zich toe trok. In de 25ste minuut kon Bosko Jankovic (foto) op aangeven van Giuseppe Sculli de score verdubbelen. De treffer van Jankovic, direct na de rust, maakte een einde aan de illusies van de bezoekers. Modibo Diakité ontving zeven minuten voor tijd de rode kaart, waardoor de opgave voor Lazio nog lastiger werd.

De ploeg bleef toch knokken. Een verzilverde strafschop van Christian Ledesma zorgde nog voor weinig spanning, bij de aansluitingstreffer van González werd het wel even spannend. De treffer kwam echter te laat voor Lazio om nog een punt te kunnen pakken.

Lazio raakt door de nederlaag verder achterop van koploper Juventus, dat met één wedstrijd minder gespeeld vijf punten voor staat. Lazio blijft vierde. Genoa stijgt naar de achtste plaats. Foto: VI Images