Lazio en Sampdoria schieten niets op met gelijkspel

Lazio heeft thuis tegen Sampdoria kort voor tijd de overwinning weggegeven. Felipe Anderson was uiteindelijk de schlemiel in Stadio Olimpico (1-1).

Na vijf nederlagen en een gelijkspel in competitieverband snakte Stefano Pioli naar een overwinning. De trainer leidde Lazio vorig seizoen naar een knappe derde plaats, maar voorafgaand aan de zestiende speelronde bezetten de Romeinen de twaalfde plaats. Tegenstander Sampdoria verloor zijn laatste vier duels en pakte de afgelopen zes wedstrijden slechts één punt meer dan de opponent van maandag.

Lazio, waar Wesley Hoedt de hele wedstrijd speelde en Edson Braafheid op de bank bleef, had in de eerste helft het initiatief, maar de grootste kans was voor Sampdoria. Een schot van Lazaros Christodoulopoulos ging via ploeggenoot Édgar Barreto (ex-NEC) net naast. Na rust viel er ook weinig te beleven, maar ruim een kwartier voor tijd kwam de thuisclub vanuit het niets op voorsprong.

Invaller Alessandro Matri kopte een voorzet van Stefan Radu schitterend via de binnenkant van de paal binnen en leek Lazio daarmee de overwinning te bezorgen, maar diep in de extra speeltijd ging het mis. Een vrije trap van Ervin Zukanovic werd door Felipe Anderson dusdanig van richting veranderd dat Etrit Berisha op het verkeerde been stond en de bal in het net zag ploffen.

De doelman leidde de vrije trap zelf in door ver uit zijn doel een overtreding te begaan. Berisha was tien minuten daarvoor in het veld gekomen als vervanger voor Federico Marchetti, die geblesseerd was geraakt bij het vieren van Matri's treffer. Beide clubs schieten weinig op met het gelijkspel. Lazio blijft twaalfde, terwijl Sampdoria nog vier plaatsen lager staat.